https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Zbiranja (druženja) in javne prireditve ponovno dovoljene

21.2.2022  

V Sloveniji od danes, 21. februarja, ni več omejitev zbiranja (druženja), javnih prireditev in shodov zaradi koronavirusa.

Vlada z današnjim dnem odpravlja vse epidemiološke omejitve v industriji, trgovini, turizmu in gostinstvu in drugih storitvenih dejavnostih. Pogoja PCT tako ne bo treba več dokazovati, sproščajo se omejitve delovnega časa gostinskih lokalov, odpirajo se nočni klubi, v storitvenih dejavnostih ne bodo več veljale omejitve dovoljenega števila ljudi.

Zaradi še vedno prisotne možnosti okužbe s koronavirusom je treba pri izvajanju vseh dejavnostih ali v okoljih upoštevati priporočila NIJZ za preprečevanje okužbe. Še naprej pa bo tako potrebno upoštevati splošna pravila uporabe zaščitnih mask, razkuževanja, medosebne razdalje in zračenja prostorov.

Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek je ob tem dejal, da so na ministrstvu skupaj z gospodarstvom težko pričakovali trenutek sproščanja ukrepov.

»Pri odločitvi o sprostitvi ukrepov smo upoštevali mnenje zdravstvene stroke in stanje epidemije. Pozivom gospodarstva smo tako prišli nasproti v najvišji možno meri, kolikor je dopustila zdravstvena stroka.« Minister je izpostavil, da je po njegovem mnenju vlada glede sprostitve ukrepov »sprejela uravnotežen pristop, s katerim še vedno varujemo zdravje najbolj rizičnih skupin ljudi, a obenem omogočamo državljankam in državljanom ponovno čimbolj normalno življenje, slovenskemu gospodarstvu pa poslovno okolje, v katerem bo lahko učinkovito delovalo.«

Počivalšek je pozval k nadaljnji odgovornosti: »Virus je še vedno med nami. Gospodarstvo bo lahko delovalo le tako intenzivno in učinkovito, kot bodo zdravi zaposleni.« 

Minister je ob sprostitvi ukrepov spomnil, da si je »vlada v dve leti trajajoči zdravstveni krizi v največji možni meri prizadevala zavarovati življenja in zdravje ljudi, a hkrati omogočiti gospodarstvu in ljudem čimbolj normalno delo in življenje. Pri tem smo državljankam in državljanom pomagali s konkretnimi in pravočasnimi ukrepi ter zaščitili najranljivejše – vse s ciljem čimbolj omiliti posledice pandemije.«

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      21.02.2022 ob 14:54 gost

      Zdj pa veselo na vse prireditve ki se bodo dogajale in se nažigat do onemoglosti. Kajti nikoli ne veš gdaj te spet kak psihopat vlaladni zapre.

      2 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        21.02.2022 ob 15:05 gost

        Tebe bi že morali zapreti vsaki dan je prepozno in to v umobolnico do konca tvoje kariere . LOJ ! 14.54

        3 3 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      21.02.2022 ob 15:40 AAAAAAAAAAAAA gost

      Dokeč so gostilne odprejte praktično nega omejitev pa tak naj je v bodouče, ukiniti trbej čista se omejitve.

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      21.02.2022 ob 15:40 AAAAAAAAAAAAA gost

      Dokeč so gostilne odprejte praktično nega omejitev pa tak naj je v bodouče, ukiniti trbej čista se omejitve.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.