https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V Lendavi sta se srečala Janša in Orban

Lendava, 21.02.2022 ob 11:00  

Predsednik vlade Janez Janša se je danes v Lendavi srečal s predsednikom madžarske vlade Viktorjem Orbanom. 


Osrednji dogodek je bil podpis »Sporazuma med Vlado Republike Slovenije in Vlado Madžarske o sodelovanju pri gospodarskem in družbenem razvoju narodnostno mešanega območja na obeh straneh slovensko-madžarske meje«. 

Predsednika vlad sta na delovnem srečanju, ki je potekalo pred podpisno slovesnostjo, spregovorila o stanju dvostranskih odnosov. Med državama poteka intenziven dialog na vseh ravneh, ki se je posebej odrazil v srečanju vladnih ekip 15. septembra 2021 v Celju, prav tako pa se krepi tudi gospodarsko sodelovanje, saj Madžarska zaseda sedmo mesto med zunanjetrgovinskimi partnerji Republike Slovenije. V pogovorih je bila posebna pozornost namenjena spodbujanju gospodarskega in družbenega razvoja narodnostno mešanih območij na obeh straneh meje.

"Vesel sem, da smo danes na sestanku s predsednikom madžarske vlade Viktorjem Orbanom in sodelavci na obeh straneh ugotovili, da je bila večina tega, kar smo se dogovorili na srečanju vlad v Celju septembra lani tudi uresničeno. Naredili smo pomembne korake naprej, ko gre za povezljivost energetskih sistemov, pri infrastrukturnih projektih, okrepilo se je tudi gospodarsko sodelovanje med državama," je povedal Janša in čestital madžarskemu predsedniku Viktorju Orbanu za več kot 7 % gospodarsko rast, za okrepitev gospodarskega položaja Madžarske. "V prihodnosti lahko gospodarsko sodelovanje z našo sosednjo državo še okrepimo.

Na podražitev energentov je vplival tudi prehiter poskus zelenega prehoda. EU bo morala najti ustrezno ravnotežje in v prihodnjih odločitvah zagotoviti, da zeleni prehod ne bo poglabljal energetske revščine," pove Janša.

 

"Današnji podpis sporazuma je zelo pomemben. Ne koristi le tukaj živečim, ampak vsem Madžarom in Slovencem. Krepi tudi prijateljstvo in zavezništvo med državama," je dejal Orban, ki se je obenem zahvalil slovenskemu predsedniku vlade Janezu Janši in izrazil zadovoljstvo, da so vsi skupaj soglasni na področju manjšin, saj le-te krepijo tako Madžarsko kot Slovenijo.

"V prihodnosti nas v Evropi čaka veliko izzivov. Skupaj bomo lažje našli odgovore, kot vsaka država zase," je izpostavil Oraban. 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      21.02.2022 ob 12:20 gost

      JANŠA PRODAJA VSE KAR JE NA MEJI Z MADŽARSKO. PRODAL BO LENDAVO IN VSE DVOJEZIČNE VASI ORBANU.SRAMOTA SKRAJŠANO SDS------------------DEBIL.

      39 25 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      21.02.2022 ob 12:28 gost

      Karel Kozic napiši kaj. Ti si tam blizu doma in vidiš to dogajanje na svoje oči.

      7 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      21.02.2022 ob 12:28 gost

      Upan ka de prodal tvojo blesavo levojajčno glavo, tele retardirano tak si kot papiga.

      15 28 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      21.02.2022 ob 12:30 963 gost

      V Lendavi se ta trenutek dogaja največja razprodaja slovenskega ozemlja v vsej njeni zgodovini. Škoda je že narejena, dobro pri vsem tem srečanju je le to, da se kot vladna predstavnika srečujeta zadnjič. Aprila ju več ne bo.

      35 19 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        21.02.2022 ob 12:39 dejstva gost

        Savo ste prodali 2015 za 17 M , zdaj zahtevate da drzava odkupi nazaj delež za 32 M .....je to normalno???

        13 18 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        21.02.2022 ob 12:47 gost

        12:39............ Tobačno tovarno Ljubljano so Janševi prodali za nižjo ceno kot je bila vrednost tobaka v skladišču. Pa je imela ta tovarna stroj, ki je v eni uri izdelal največ cigaret v Evropi. Slovensko industrijo jekla so Janševi prodali pod ceno ( za pet letni dobiček industrije ) - glej ga zlomka zopet je bil tu zraven minister Vizjak. Da ne pišem o prodaji na stotisoče stanovanj, ki smo jih skupno zgradili vsi zaposleni v Sloveniji v času Jugoslavije, za 10 % vrednost teh stanovanj., ...................................... Končno tvoja podatka ne držita.

        25 9 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      21.02.2022 ob 12:30 gost

      Naj živita dva največja svetovna viditelja , zadnja branika krščanstva in evropske civilizacije.

      20 34 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      21.02.2022 ob 12:32 gost

      Norček, tebe mogoče aprila več nede, Janša pa bo sigurno dobil še en mandat.

      15 28 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      21.02.2022 ob 12:43 gost

      KOMENTATOR OB 12,32 JANŠA JE POGOREL IN NA VOLITVAH BO ZMAGALA OPOZICIJA A TI JANŠEV RITOLIZEC BOŠ PONOREL HRASTOVEC TE ČAKA. DEBIL, IDIOT.........

      26 21 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      21.02.2022 ob 12:47 gost gost

      BLESAVI LEVAKI CVIKATE ŠE MALO PA IDETE RAKON FUČKAT DOSTA STE PREKMURJE ZAPOSTAVLJALI MINISTRE RAZDELITI PO SLOVENIJI NEJ PA VSE V LJUBLJANI PLIN TERME NIKAJ VAM NE PAŠE V LENDAVI

      20 19 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      21.02.2022 ob 13:33 Karel K. gost

      Kaj takega se ne dogaja nikjer v demokratični Evropi, kot to uprizarjata Janša on Orban. Nihče ne prodaja državnega ozemlja in premoženja predsedniku sosednje države samo zaradi tega, ker sta si prijatelja. Kako, da to Orban ne počne s Slovaško, Ukrajino, TRomunijo Srbijo, v Sloveniji pa ima proste roke, saj mu strže Janša in to tisti Janša kateri je govoril o nacionalnih interesih o celovitosti slovenskega ozemlja, samo, da bi se dokopal do političnih funkcij. Nekaj podobnega se je zgodilo tudi v povezavi s Hrvaško leta 1990 in podobno se dogaja danes ko z neko tiho diplomacijo krojijo mejo med Slovenijo in Hevaško. Nemški in Francoski predsedniki že dolgo prijateljujejo in ne pride niti na pamet, da bi eni od drugih zahtevali pokrajino Elsas. Tu bi pa zares bilo potrebno stopiti Janši za vrat, potrebno bi bilo danes organizirati demonstracije v Lendavi in to ostre in obema, tako Orbanu kot Janši dokazati, da nista dobrodošla v prekmurju in tudi v Sloveniji, Na primeru Ukrajine Lugansk in Dombas vidimo, kaj se zgodi, ko se razširi vpliv sosednje države na del sosednje države. Zaradi tega mora Janša zgubiti aprilske volitve in ga je potrebno za vedno poslati na smetišče zgodovine, saj je škodljiv za Slovenijo in to že več kot 30 let. Najprej je s sodelavci z zvijačami dosegel, da je prevaral slovenski narod, ki se je ta hotel rešiti titoizma, zato je tako masovno šel na plebiscit in volil za samostojno državo, na način, da so ta titoizem z celo kadrovsko ekipo utrdili v samostojni državi. Slovenski narod se mora enkrat za vedno zbuditi in se mora upreti tej dvokomponentni titoistični izdajalski politični eliti in poskrbeti, da se ustvari neka nova politična elita, seveda 30 let pozneje. 30 let življenja je slovenski narod izgubil zaradi Janševih in Kučanovih izdajalcev in prevarantov.

      14 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      21.02.2022 ob 13:38 Karel K. gost

      Kako zdaj tisti kateri ste mi pred časom oporekali, da jaz hočem Lendavo oddati Madžarski, ste pripravili demonstracije proti razprodaji Prekmurja Madžarom. Ja tako se je začelo vsepovsod ko so najprej vlagali sosedje potem pa so si del ozemlja tuje države prisvojili, tako je delal Miloševič in tako delata zdaj Putin in Orban kateremu Janša asistira. Ne vem dragi Prekmurci in Prekmurke, pred 22. leti so našo mejo z madžarsko potegnili in zaščitili Srbi. Danes nas tzi spet ne bodo zaščitili, Hrvatje pa bi radi dobili naše območje, da bi dobili mejo z Avstrijo za čemer hrepenijo. Srbi so nam prinesli vrnitev k matičnemu narodu. Niti kranjci in štajerci niso posegli vmes, ampak so se zabarikadirali tam v ljubljanskih sobanah in čakali kaj bodo storili Meister in Slavič s sodelavci.

      10 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        21.02.2022 ob 15:37 AAAAAAAAAAAAA gost

        Karel K. daj ne pijši nebuloze kak ak do Hrvati doubili mejo z Avstrijo, moreš biti rejsan včesnjeni ka takšne napijšeš.

        7 3 Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      21.02.2022 ob 13:44 Karel K. gost

      Karoly, napisal sem samo komentar ob 9:24. Vse ostalo živi v tvoji domišljiji enako kot titoisti. Za ostalo škoda mojega časa, ker ozdraviti te ne morem. 21.02.2022 ob 13:43 Karel K. gost Dudek v tvoji domišljiji ne živi nioč, saj je tvoje podstrešje gnilo. Ti si prototip titoističnega zlikovca, izobraženca, lažnivca, manipulatorja, prevaranta, narcisa. Kdo pa si ti, baraba sakramenska, da boš ti mene zdravil s svojo titoistično gnilobo. Ti sploh ne občutiš časa, za tebe je čas neznanka.

      5 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      21.02.2022 ob 14:09 gost

      Včasih so bili norčeki zaprti v norišnicah , zdaj pa vidim , da pišejo po portalih , hi,hi,hi.

      9 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      21.02.2022 ob 14:12 gost

      Janša ni bil nikoli in nikoli nebo krščanski človek. On samo tam ima debilne volilce. Keri so vedno od obstoja krščanstva naprodaj.

      14 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      21.02.2022 ob 14:13 gost

      Hi, hi, hi,,, oslek,,,, največji norček od vseh tukaj na portalu si ti in samo ti.

      4 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      21.02.2022 ob 14:17 gost

      Pogodba je zapečatena. Blad morje vse turistične destilacije v Sloveniji so v rokah Madžarov. Veš slovenski biser je debil vele tviteraš podaril svojemu pederskemu prijatelju Orbanu.

      11 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      21.02.2022 ob 14:18 gost

      Največji norci so Madžari in Slovenci ki dovolijo da jih vodita dva debila in diktatora.

      15 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      21.02.2022 ob 14:27 gost

      Madžari so sto let pred nami sicer pa pri nas so tak samo bosančki pa srbi , in ostali yugonistalgiki.

      11 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      21.02.2022 ob 14:29 gost

      Sava ni noben biser , Sava je ena smrdeča stara železnina v dolgovih 120 miljonov evrov in nima za burek vij blesavi levojajčni gobezdači.

      9 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    19. gost
      21.02.2022 ob 14:40 Gajdar gost

      Levi mediji stalno lansirajo PP o prodaji naših slovenskih biserov Madžarski. Sedaj nekateri "plačani" komentatorji govorijo o prodaji našega ozemlja sosednji državi. Sploh ne gre za to. Madžarska izvaja isto politiko kot kot hrvaška v BiH. Da razložim. Ocenjuje se, da po celem svetu živi 13,1-14,7 milijona Madžarov in njihovih potomcev. V matični državi živi 8,5-9,8 milijona Madžarov (2011).[26] Približno 2 milijona Madžarov živi na ozemljih sosednjih držav, ki so pred sklenitvijo Trianonske mirovne pogodbe leta 1920 spadala v Ogrsko kraljestvo. Orbán Viktor in njegova stranka podpirata zunaj živeče Madžare, posebej še v sosednjih državah - pred leti so lahko pod ugodnimi pogoji postali dvojni državljani (v Sloveniji imajo lahko slovensko in madžarsko državljanstvo), močno podpirajo tudi finančno ("nove") in vse ostale Madžare še posebej na dvojezičnih območjih, ker so si tako pridobili nove glasove na volitvam (predvidevam, da madžarska diaspora voli predvsem vladajočo stranko Viktorja Orbána, Fidesz – Magyar Polgári Szövetség. Mi Slovenci moramo tu biti bolj pragmatični, saj lahko kot tretji stranski udeleženec v tem samo pridobimo, posebej Prekmurci, za nas itak prihaja denar iz Ljubljane po kapljicah. To da se naši prekmurski komentatorji zaganjajo v madžarsko politiko politiko pa ne morem razumeti drugače kot slaboumno ali pa so plačani od skrajne leve slovenske politike, da bi prinesli kak slovenski volilni glas več slovenski levici na škodo vseh Slovencev posebej pa še nas Prekmurcev. Za to jaz take komentatorje prepoznam kot prekmurske Valjhune (prosto po Tinetu Hribarju).

      9 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        21.02.2022 ob 16:04 Karel K. gost

        Kdor koli si že, zgodovine ne razumeš in ne razumeš realnosti. Če je kdo Valjhun, si to ti. Tvoja razlaga je bogo slaboumnna. Imaš prav, da Madžarska izvaja isto politiko do Slovenije kot Hrvati do Bosne in zdaj je tam situacija na točki, ko se bo bosna razdelila in bo del hrvaške postal del bosne kjer Hrvašaka vladga in šteje svoje ljudi. Enako se dogaja v sedaj aktualnem drugem tovrstnem žarišču Dombasu in Lugansku v Ukrajini. Madžari so si vsa ta ozemlja v preteklih stoletjih pojarmili z nasiljem in zločioni, ko so tu živeče narod pregnali ali so si jih podjarmili, da so za njih delali in jih učili kako se pridela hrana ono pa so divljali po Evropi in se šli vojne in pokole. Tako ni samo bilo ozemlje sedanjega prekmurja pod kontrolo naših prednikov, panonskih slovencev ampak vse tja do Blatnega Jezera, Blatnega kostela kot glavnim mestom. Trianonska pogodba je delno popravila zločinsko krivico katero so madžari in predniki povzročili ozemeljsko krivico drugim narodom, Slovencem, Ukrajincem, Slovakom Romunom. Ni to bilo Ogrsko ampak Avstroogrsko kraljestvo. Saj so tudi Avstrijci v takratni skupni državi imeli z madžari problem. To, kar zdaj dela Orban, ni pomoč madžarom onkraj meja ampak sistemsko poseganje po ozemlju kjer ti madžari živijo, v Prekmurju njih 7 tisoč. Dvojno državljanstvo z madžarskim vred je program ki spada v ta Orbanov poseg po ozemlju sosednjih držav, to niso nobeni ugodni pogoji ampak politična propaganda in zaplemba tujega ozemlja. Seveda moramo biri slovenci pragmatični in se moramo zavzemati za svoje etnično ozemlje ne pa ga predajati Orbanu in Anyaorszagu, kot to rečejo madžari in Prekmurski madžaroni, kamor kot izgleda spadaš tudi ti. To je tvoj pragmatizem, madžaronstvo, ko so bili Kučanovi predniki in mnogi takratni prekmurski takoimenovani podjetniki, kateri so, ko so madžari leta 1941 pridrveli v Prekmurje postlai del njihovega imperija in so madžare podpirali. Nekaj takšnega se dogaja zdaj in to Janša in kompanija počne. Ne zganjaj propagande, da lagko s tem Prekmurje in Slovenci kaj pridobimo. Pred očmi nam kradejo ozemlje Orban, Janša in madžari. Seveda se tam v Ljubljani sprašujejo kako se lahko pojavi takšen Valjhun-madžaron v današnjem času kot si ti, da zagovarja zasedbo prekmurja s strani madžarov in to tako zahrbtno korakoma. Ti so slaboumen ne pa mi kateri se borimo za slovensko prekmurje, ker drugega panonski slovenci nimamo, ki imamo celo svoj jezik. Tu ne gre za levo ali desno poliitčno opcijo, tu ne gre za volilne glasove, katere zbira Janša pri madžarih, kar se je že poznalo do sedaj in se pozna v parlamentu, ko tam Janševa vlada nima večine brez madžarov.oboji moramo biti za celovito slovensko prekmurje, takšni kot si ti ste slaboumni.

        10 4 Prijavi neprimerno vsebino
    20. gost
      21.02.2022 ob 15:04 gost

      BrAVO JJ, TAKŠNEGA DRŽAVNIKA SLO KRVAVO POTREBUJE doma in na tujem, pred njim se lahko samo skirjejo vsi kandidati levičarjev, ki jih levičarski mediji kujejo v nebo, pa niso vredni vsi skupaj niti piškavega oreha

      13 15 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    21. gost
      21.02.2022 ob 15:10 Magyar Bacsi gost

      Cela Lendava smrdi po poloških, smrdečih jajcah jajota. Sicer dež bo to hitro spral....hvala bogu.

      9 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    22. gost
      21.02.2022 ob 15:11 Čergoli gost

      Jajo se je tudi ukozil in podrislal.

      9 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    23. gost
      21.02.2022 ob 15:14 Magyar Bacsi gost

      Neznosen smrad se širi.

      7 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    24. gost
      21.02.2022 ob 16:04 gost

      Lele vodja vladni razprodaja Slovenijo v Lendavi ministri pa naljani hodijo delat. Zato pa vrag jemlje Slovenijo. Najbolj pa bode v oči da se pri tej pijanosti zdrogirani sami snemajo in objavljajo da jih Slovenci gledajo gdo njim vodi državo in koga glupi narod plačuje.

      7 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    25. gost
      21.02.2022 ob 16:13 Karel K. gost

      Ti, kateri veš samo napisati vrsto velikih A...Slovenija se ne more obraniti, če bi madžarska hotela zasesti Prekmurje, ker nima izurjene vojske. Pusti ti tisto pravljico o desetdnevni vojni za Slovenijo v katero so jo pahnili takratni Janševi in Kučanovi akterji v sodelovanju z Miloševičem, da bi malo bolj dramatično vse skupaj izgledalo. Na žalost je ta njihova potegavščina terjala mnogo nedožnih človeških žrtev. Slovenija nima izurjene vojske, katera bi se zoperstavila drugi vojaški sili, hrvaška jo ima in le Hrvaški nam lahko priskoči na pomoč, vendar bo potem Prekmurje postal del Hrvaške države, tako kot je polotok Istra z morjem postal del Hrvaške. Teh slovenskih 8.000 vojakov pomeni, da je toliko ljudi manj med brezposelnimi. Človek malo se prebudi iz sanj in ko nekaj napišeš potem naj to ima osnovo, ne pa samo da drugega obrekuješ.

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        21.02.2022 ob 18:46 eflek gost

        Ja Karel, ko je Sloveniji Hrvaška priskočila na pomoč, so slovenci vedno potegnili "ta kratko"!

        2 0 Prijavi neprimerno vsebino
    26. gost
      21.02.2022 ob 16:21 Čergoli - sin gost

      Sem se ukozil in podrislal......bil sem v Hungarikumu in srečal sem jajoša in Magyar Bacsija........svizec jima je pa nalagal v košaro, ki se je kar upogibala.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    27. gost
      21.02.2022 ob 16:27 gost

      12:20 daj idi si spij 1dl strupa. Človeštvo ti bo hvaležno če se fundaš.Nor si tak da je groza. Upam da nimaš otrok ,če so po tebi naj jim BOG pomaga.

      4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    28. gost
      21.02.2022 ob 16:33 gost

      963 čudno da se nisi razpisal ko so SLOVENCI masovno kupovali gorice in vikendice na MADŽARSKEM. Zakaj takrat nisi jamral ti TELE vecerumsko. Ja to si pozabil napisati da sta se v Lendavi srečala dva VRHUNSKA VODITELJA dveh sosednjih držav . BOG ŽIVI J.JANŠO in V .ORBANA.

      7 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    29. gost
      21.02.2022 ob 17:22 gost gost

      Opet sta se srečala dva največjiva diktatora na svetu. To je tudi njuno zadnje srečanje, ker bosta oba pogorela na volitvah. Te pa adijo za vse večne čase mađaronstvo.

      4 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    30. gost
      21.02.2022 ob 18:20 gost

      Gost 16:33 ne vem, če boš razumel kaj ti želim napisati, pa vseeno! Če že skruniš Boga ob takem pisanju in izražanju, verjetno veš, da so se za slovensko Prekmurje zavzemali številni duhovniki: Klekl, Godina, Jerič, Ivanoci...če si sposoben premisli kaj pišeš in verjetno tudi razmišljaš. Če bi bil Janša zaveden Slovenec bi se vsaj potrudil govoriti pravilno slovensko, danes v Lendavi pa: nadgradit..., zmagat..., sodelovat...

      1 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    31. gost
      21.02.2022 ob 18:22 gost

      In takrat se boš ti zbudil in sprevidel da si imel mokre sanje. JANŠA in ORBAN ostajata predsednika vlad v svojih državah. Pojdi in se rdeči murgeljski podgani v rit potegni in tam tudi ostani ker ti je tam mesto.

      4 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    32. gost
      21.02.2022 ob 18:30 gost

      Ti TELE vecerumsko daj preberi še enkrat in premisli ,kje sem jaz skrunil BOGA. Ja vsi katere si omenil so bili PRAVI SLOVENCI in PREKMURCI ,kar tvoji rdečuharji niso in nikoli ne bojo. JANŠA je trenutno sigurno NAJVEČJI SLOVENSKI DOMOLJUB.

      3 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    33. gost
      21.02.2022 ob 18:49 gost gost

      Ti budalo ob 18.30. Kdo lahko kaj tak bednega ,bolnega zblojenega itd .napiše je debil brez presedana. Ali pa mogoče plačanec. Ono prvo je bole verjetno, ubogi,bogi,bogi,narod. No, bolni samo eni posamezniki, ki so izgubili pamet. Kak je že tisto, saj ne veste kaj delate, ubogi, ubogi ubogi itd.

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    34. gost
      21.02.2022 ob 21:06 Penzlin gost

      Meneju je sran ka san Zlovenec, ka mamo takšne mestre na vlade,... Kak nas lepou odavlejo.

      0 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.