https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Otroški dodatek, denarna socialna pomoč in državna štipendija bodo višji

21.02.2022 ob 17:00  

Meje dohodkov za letne pravice iz javnih sredstev, tako za otroški dodatek, državno štipendijo, znižano plačilo vrtca ter subvencijo malice in kosila, se zvišujejo za 4,9 odstotka. Prav tako bodo višji otroški dodatek, državna štipendija in denarna socialna pomoč ter prag za upravičenost do denarne socialne pomoči.

Zneski se zvišujejo zaradi rasti cen življenjskih potrebščin v lanskem letu. Prejemnikom transferjev zaradi uskladitev ni treba oddajati nove vloge, so objavili na ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

Nova meja za pridobitev otroških dodatkov bo tako od 1. marca 1104,33 evra povprečno mesečno na osebo, najvišji otroški dodatek pa bo znašal 147,35 evra na mesec.

Državno štipendijo bo mogoče pridobiti, če povprečni mesečni dohodek v družini ne presega 713,91 evra na družinskega člana. Najvišji osnovni znesek državne štipendije pa bo znašal 204 evre.

Zaradi uskladitve osnovnega zneska minimalnega dohodka se s 1. aprilom višina dodeljene denarne socialne pomoči in varstvenega dodatka ustrezno zviša. Zvišajo se tudi zneski pogrebnine, posmrtnine in izredne denarne socialne pomoči.

Nova višina osnovnega zneska minimalnega dohodka oziroma denarne socialne pomoči bo 421,89 evra, uporabljati pa se bo začela s 1. aprilom 2022. To pomeni, da velja za vloge, vložene v marcu, oziroma za odločanje po uradni dolžnosti za pravice, ki potečejo v marcu.

Nove meje dohodkov za letne pravice je določila odredba o uskladitvi mej dohodkov za letne pravice za leto 2022, objavljena v Uradnem listu 14. januarja, nove zneske in odstotke uskladitev transferjev posameznikom in gospodinjstev pa sklep o usklajenih višinah transferjev, ki so določeni v nominalnih zneskih, ter o odstotku uskladitve drugih transferjev posameznikom in gospodinjstvom, ki je bil objavljen v Uradnem listu 11. februarja, so še zapisali na ministrstvu.

Foto: Pixabay

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      21.02.2022 ob 18:22 Snežinka gost

      Zakaj že socialna pomoć? Naj bi raje placo dvignili!!!

      7 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        21.02.2022 ob 18:43 Supertruper gost

        Zato, ker se socialna pomoč ni dvignila že od leta 2019 a razumeš "Snežinka" ! Minimalna plača pa se zvišuje vsako leto, čeprav dosti manj kot je bilo načrtovano s strani leve vlade !

        7 0 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        22.02.2022 ob 7:28 bunitelj gost

        zato da se boste vi luzerji delavci lahko pizdili nanas socialce, ki smo pač pametnejši od vas, ker ne gremo delat za take plače, heheheheh. sicer pa so za kurac zvišali, sramotno nizko. in ne buni se, ker so tudi plače zvišali. gamad ena, ki mislite, da človek ki nič ni kriv, da ne dobi službe, da je izmeček in nima pravice do nobenega življenja. ja kak za braga pa potem naj preživi, idiot!

        7 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      21.02.2022 ob 18:37 gost gost

      ČLOVEK BOŽJI PA KAK DE PLAČO DVIGNO ČI LEJVA BANDA GLASUJE PROTI

      6 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        21.02.2022 ob 20:53 AAAAAAAAAAAAA gost

        supertrupr js ps ks bi rad za 40 let delovn edobe 620 Evro socialna pa 420 evro haloooooo?

        1 3 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      21.02.2022 ob 18:37 gost

      Danes so na pošti in na banki ukupirali vsi prvorazredni državljani Slovenije.,,, ciguji,,, keri večinoma nimajo niti 3 dni delavne dobe. Vsi pa dvigovali veliko everčkov od sociale. Jaz pa zanjimi stal da oddam prošnjo za službo. Čeprav jo že iščem okoli 7 let in z 30 let delavne dobe. Ne dobim pa niti 1 centa od socialne. Gdo je zdaj tukaj nor jaz keri sem delal zaradi pohlepnih direkturjev sem ostal brez službe. Ali ti keri niti ne vejo kaj je služba dobijo pa res velike denarce. Vsa ciganska prekmurska srenja je okupirala banko in pošto.

      8 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        21.02.2022 ob 18:49 GUCI GUCI gost

        Tou tij lejko svoji frizerki tupiš, ker edino ona de te pod mus mogla poslušati - prenašati ! Že spet FAKE NEWS za vzbujanje nestrpnosti!

        5 2 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      21.02.2022 ob 18:40 , gost

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      21.02.2022 ob 18:42 gost

      Nihče ni proti dvigu minimalne plače. Ampak zadaj se skriva velik dvig plač tistim z 5.000 tisoč ali pa se več. Štekas hlapec desni buzi SDS debil.

      5 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      21.02.2022 ob 19:26 gost

      Energetski vaučar bo tako naravnan da ga prejme najmanj 4 ministri sedanje vlade. Nedobijo ga pa rejniške družine, študenti, dijaki, več delavcev, starostnikov itd. In to tudi komaj konec aprila ko več nebo potrebno kuriti. Bodo pa volitve. In gnoji vladni se bodo spet hvalili da so dali bonbonjero svojim ministrom da si plačajo elektriko. Sramota za tako nesposobno vlado.

      8 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      22.02.2022 ob 7:26 socialec gost

      u pičku materinu koliko so to zvišali, raje ne bi nič, da jih ni sram, gamad ena. a so se tudi življenjske potrebščine zvišale le za toliko? še zdaleč ne. porinite si ta keš kam.

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      22.02.2022 ob 11:35 gost gost

      TELE LEJVO PA NEJ TRBEJ VZETI DVIGNITI DENAR DRUGI SMO RADI ĆI DOBIMO PAR EVROV BUDALE ŠE V PARLAMENTI SO LEVAKI PROTI PENEZOM ZA SIROMAKA KAMA TO IDE PREMISLITE

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.