https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

V Prlekiji se srečujejo z večjim številom v naravo odvrženih klavnih odpadkov

23.02.2022 ob 13:30  

Uslužbenci Medobčinskega inšpektorata in redarstva, s sedežem v Ljutomeru, so v zadnjih dneh zaznali večje število v naravo odvrženih klavnih odpadkov, ki nastanejo v postopku klanja živali.

Kot so na inšpektoratu zapisali v obvestilu občanom Ljutomera, Križevcev, Radencev, Razkrižja in Veržeja so doslej neznani kršitelji odpadke, ki ne sodijo v naravo, med drugim odvrgli tudi v potok Kozarica. O neodgovornem dejanju so bile obveščene pristojne službe, ki že tudi iščejo kršitelje.

Z vidika varovanja okolja in predvsem zdravja občanov je takšno ravnanje skrajno neprimerno in zelo škodljivo, so opozorili. Da se s klavnimi odpadki pravilno ravna je izjemno pomembno, saj se z odvozom odstrani potencialni vir okužbe in prepreči širjene bolezni, tako na živali, kot tudi na ljudi. Prav tako je pomembno z vidika varovanja okolja, saj se z organiziranim odvozom poginjenih živali ali ostankov od klanja preprečuje onesnaževanje voda, tal in krme.

Foto: Občina Ljutomer

V kolikor doma koljete živali ali vam žival doma pogine lahko pozovete NVI – Nacionalni veterinarski inštitut in naročite odvoz. Telefonska številka NVI Murska Sobota, kjer lahko naročite odvoz, je: 02 5321 471.

»Spoštovane občanke in občani, zamislimo se nad našim početjem, nad tem, kako ravnamo z naravo in njenimi danostmi ter kako se obnašamo do svojega zdravja in do zdravja sovaščanov in soobčanov. Ravnajmo z odpadki v skladu z zakonodajo, saj bo le tako naše okolje za nas in naše zanamce ostalo čisto ter neobremenjeno z nevarnimi snovmi, škodljivimi za zdravje,« so še zapisali na inšpektoratu.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      23.02.2022 ob 15:19 kilonja gost

      Kreteni kmetavzarski .

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        23.02.2022 ob 20:07 gost

        večjim številom v naravo odvrženih klavnih odpadkov ? Tudi divje živeče živali je potrebno krmiti !!

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      23.02.2022 ob 17:04 gost gost

      ISTINA JE TA ŠTO JE ZAFUKAL KALIFERIJO V M S IN POMURKO MOGOČE RDEČI ODPELJATI NA ŠTEFANA KOVAČA PRET PISARNO SD ŠE ZDAJ MESARJI NISO DOBILI NIČ DIREKTORJI PA NA OTOKIH

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      23.02.2022 ob 17:33 gost gost

      Za tan je nej čudno, ka žrejo samo svinjetino, pa tunko, pa klobase itd. Te pa okoli doktorov lejčejo, pa trošijo zdravstvo. Sami za sebe pa ne napravijo nič. Ten, ki to odmetavajo pa naložiti najvišje kazni, tudi zaporne. Nekši red pa more biti.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.