https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Soboška občina pridobila znak Slovenia Green Bronze

24.02.2022 ob 13:00  

Zavod za kulturo, turizem in šport Murska Sobota je za Mestno občino Murska Sobota uspešno izpeljal postopek pridobitve in izpolnil zahteve trajnostnega razvoja in delovanja, ki jih za destinacije opredeljuje Zelena shema slovenskega turizma. Mestna občina Murska Sobota je tako pridobila znak Slovenia Green Bronze.

Pridobljeni znak je potrdilo, da občina deluje v pravi smeri zelenega trajnostnega razvoja in s tem omogoča razvojno priložnost občine in njene turistične ponudbe. Hkrati je pridobljeni znak zaveza k nadaljnjim trajnostnim usmeritvam, razvoju kakovostnih in inovativnih turističnih produktov visoke dodane vrednosti, ki nas delajo drugačne od ostalih destinacij, so zapisali na strani občine.

Zelena shema slovenskega turizma je sistem oziroma certifikacijska shema, ki pod znamko SLOVENIA GREEN združuje vsa prizadevanja za trajnostni razvoj turizma v Sloveniji, destinacijam in ponudnikom ponudi konkretna orodja za oceno in izboljšanje trajnostnega delovanja in skozi znamko SLOVENIA GREEN zeleno delovanje tudi promovira. Nosilec Zelene sheme slovenskega turizma je Slovenska turistična organizacija.

Znak pridobijo turistične destinacije, ki uspešno opravijo ocenjevanje po šestih globalnih kriterijih GDS (Green Destinations Standard): Destinacijski management, Narava in pokrajina, Okolje in podnebje, Kultura in tradicija, Družbena klima in Poslovanje turističnih podjetij na lestvici od 1 do 10.

Pridobitev znaka prinaša prednosti predvsem na področju dviga prepoznavnosti in promocije destinacije prek nacionalnih (STO) in mednarodnih kanalov in je poklon vsem skupnim prizadevanjem in izzivom na turističnem področju v destinaciji.

Pridobljeni znak je le prvi korak k sistematičnemu razvoju trajnostnega turizma v Mestni občini Murska Sobota. V Murski Soboti že pripravljamo akcijski načrt, zeleni DNK, prav tako je v teku priprava nove Strategije trajnostnega razvoja turizma v občini, ki bo zastavila temelje za naprej. Zavedamo se namreč, da je izrednega pomena, da je destinacija prijazna za vse – tako za turiste, kot za ljudi, ki tukaj živijo in delajo, so še dodali.

Foto: MOMS

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      24.02.2022 ob 16:35 Takole je to gost

      Vsa takšna in drugačna priznanja so popolnoma brez pomena, če ni tustov, od katerih bi lahko živelo vsaj v pokrajini ob Muri 25% prebivalcev. Do tega pa je še dolga pot, kaj šele da bi bili kot Dalmatinci s štirimesečno sezono na eno delovno leto. Priznanja si naj župani kot prvi odgovorni lepo shranijo na zaprašena podstrešja. Pa še kaj poleg.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      24.02.2022 ob 16:43 gost gost

      JA LEPO SAMO SOBOTA POPOLDNE IN NEDELJA MESTO PRAZNO ZAMISLITE SE JEBEŠ ESPANO ČIJE ZUNAJ VSE STE SPAKOVALI NA OBROBJE ŠKODA POL OŠTARIJ ZAPRTIH KAMA NAJ IDE TURIST V NEDELJO ZA GRAD NA WC

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.