https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Občina Lendava obnovila tri občinske objekte

26.02.2022 ob 6:00  

Zaradi dotrajanosti in slabe funkcionalnosti je Občina Lendava oktobra lani pristopila k obnovi treh občinskih objektov. Obnove mrliške vežice v Čentibi, mrliške vežice v Gaberju in vaškega doma Pince Marof-Benica pa so sedaj zaključene.

Investicija za vse tri objekte skupaj znaša 185.156,40 evrov skupaj z DDV, dela pa je izvedlo podjetje Zidarstvo Maučec d.o.o. iz Gančanov.

Obnovljena mrliška vežica v Čentibi

Na mrliški vežic v Čentibi je zamenjana kritina na objektu, vključno z zamenjavo dotrajanih lesenih delov strehe, izvedena je zamenjava kleparskih izdelkov in ureditev drenaže za meteorno vodo. Sanirane so razpoke na objektu in v celoti prebarvala fasada. Na novo je izvedeno odvodnjavanje meteorne vode.

Urejeno je prezračevanje in gretje mrliške vežice. Znotraj objekta so obnovljene sanitarije, zamenjana svetila v objektu, zamenjana so tudi vhodna vrata, pomožna zunanja vrata, vsa notranja vrata ter vsa okna na objektu. V sklopu obnove so na novo prepleskane notranje stene in strop, objekt pa ima tudi obnovljeno elektrificirano zvonjenje.

Foto: Tomaž Galič

Zaključena sanacija mrliške vežice v Gaberju

V okviru obnove mrliške vežice v Gaberju so se sanirale razpoke na objektu, urejeno je novo odvodnjavanje strehe, vključno z ureditvijo nove drenaže za meteorno odvodnjavanje. Na objektu je na novo izvedena kompletna naprava strešnega napušča, pred vhodom v mrliško vežico pa nov nadstrešek.

Sanirani so notranji tlaki, obnovljene so sanitarije, izvedena je bila tudi zamenjava komplet zunanjih in notranjih vrat, zamenjava oken na objektu ter oplesk notranjih sten in stropov. Ob objektu se je uredilo novo tlakovanje okolice, sanirana vežica pa ima tudi novo elektrificirano zvonjenje. Urejeno je tudi povečanje električne priključne moči.

Ob zaključku sanacije mrliške vežice v Gaberju si je prenovljen objekt ogledalo tudi vodstvo Občine Lendava.

Zaključena obnovitvena dela v vaškem domu Pince Marof-Benica

V vaškem domu Pince Marof-Benica se je izvedlo kompletno pleskanje notranjih sten in stropov s predhodnim saniranjem razpok na stenah. V okviru obnovitvenih del se bile prebarvane obstoječe lesene obloge in vrata v veliki dvorani. Krajevna skupnost je v tem času izvedla tudi zamenjavo oken na objektu, Občina pa je dala zamenjati okenske police.

Foto: Občina Lendava

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      26.02.2022 ob 8:32 gost

      Res napredno da se najprej poskrbi za mrtve. Marsikdo živ pa nima za kruh.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      26.02.2022 ob 9:00 gost

      kruha!?? lenuh smrdohar ! vsak si s poštenim delom lahko zasluži kruh in potrebne dobrine za dostojno preživetje !!!!!!!!!!!!

      2 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      26.02.2022 ob 19:51 gost gost

      Kdo dal peneze, morda nafudnjeni orbanuš.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.