https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Maškare na Vaneči odganjale zimo

Vaneča, 27.02.2022 ob 13:30  

Vetrovna nedelja na Vaneči ni prestrašila članov tamkajšnjega kulturno turističnega društva, ki že leta odganjajo zimo z obiskom vsake hiše.


Predsednica KTD Vaneča Milena Kuhar je nadvse vesela, saj so običaj sprejeli kot svoj tudi mladi. Tako se jih je letos zbralo več kot trideset in razdeljeni v tri skupine obiskujejo svoje sokrajane. Nobene hiše ne izpustijo. Nekaterim, osamljenim ali starejšim je to v tem času edini stik z drugimi ljudmi in temu primerno je tudi njihovo veselje. Marsikje jih pričakajo s sveže ocvrtimi krofi, toplim čajem, vedno in povsod pa z nasmehom.

"Nič ni lepšega, noben trud za organizacijo ni prevelik, ko vidiš ljudi, ki nas sprejemajo odprtih rok in nasmejanih lic. Če smo pred leti tožili, da se nam ne pridružijo »na novo priseljeni« je tokrat drugače. Naša tradicija je navdušila tudi sorodnike naše krajanke Katarine, saj so iz slovaških Košic prišli samo zaradi tega, da se udeležijo tega običaja. Če se pohecam, bi lahko rekla, da imamo že mednarodno udeležbo. Nikakor pa nismo pozabili na preventivno, saj vse pustne maske izpolnjujemo vsaj enega izmed pogojev PCT," pove Milena Kuhar.

Metuljčki, čebelice, pikapolonice, krave in volkovi, princese, indijanci in kavbojci, arabci, črnci, žandarji, lopovi ali princeske … idej ni zmanjkalo.

Pisana, vesela, poskočna in razigrana druščina, ki bo sigurno pregnala veter in mraz ter široko odprla vrata pomladi.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

*Foto: KTD Vaneča

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.