https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Časar in Pučko v ponovljenem sojenju v zadevi Beltinci oproščena

28.02.2022 ob 14:30  

Nekdanji predsednik uprave Luke Koper Robert Časar in nekdanji izvršni direktor v Luki Milan Pučko sta bila v ponovljenem sojenju v zadevi Beltinci na koprskem okrožnem sodišču danes oproščena obtožb.

Po tistem, ko sta bila v prvotnem sojenju oba spoznana za kriva očitanih kaznivih dejanj, je višje sodišče sodbo razveljavilo in vrnilo v ponovno sojenje, poroča STA.

Časar je bil v prvem sojenju zaradi zlorabe položaja obsojen na dve leti in tri mesece zapora, Pučku pa je prvostopenjsko sodišče zaradi zlorabe položaja in pomoči pri tem dejanju prisodilo dve leti zapora.

Po obtožnici naj bi se Časar in Pučko ter Jožef Hozjan in Robert Graj, ki sta krivdo priznala, pri načrtovanju investicije v zaledni logistični terminal Luke pri Beltincih dogovorili, da bo Inženiring Graj Luki Koper zaračunaval previsoke cene svojih storitev, v Luki pa da ne bodo preverjali opravljenih del.

Graj naj bi izdajal napihnjene račune ali pa račune za storitve, ki so bile že plačane oz. niso bile izvedene. Pučko naj bi brez preverjanja odobril izplačilo. Očitana protipravno pridobljena premoženjska korist naj bi skupno dosegla več kot milijon evrov.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      28.02.2022 ob 14:38 gost

      To so tajkuni keri so vedno v Sloveniji oprošceni. Kajti tajkuni in lobisti sodniki tožilci delajo z iz roke v roko.

      22 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      28.02.2022 ob 15:28 gost

      Janšev čudežni deček lopov na kubik. Če je zadeva vrnjena v ponovno sodbo ne pomeni, da je lopov oproščen. Kaj je danes že vsak pol pismen človek lahko novinar?

      12 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      28.02.2022 ob 15:42 gost

      Po ličkih se mu vidi da je priden fantek.

      8 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      28.02.2022 ob 16:59 Gajdar gost

      Za vprašati se je zakaj in čemu sta Jožef Hozjan in Robert Graj krivdo priznala. Le ta odgovor nas pripelje do same vsebine sodbe in do odgovora, ali je bil sodni postopek zoper Roberta Časarja v zadevi Beltinci upravičen, pošten in zakonit.

      11 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      28.02.2022 ob 17:27 gost

      Zato da sta prevzela krivdo na sebe za velik denar.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      28.02.2022 ob 19:20 Murašpri nas so vsi lopovi oproščeni ali pa zastara to traja že 30 let barabe tajvanski z sodišči vred gost

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        01.03.2022 ob 19:03 sobočanec gost

        Časar in Pučko v ponovljenem sojenju v zadevi Beltinci oproščena ? Sodišče opravilo popravni izpit !

        1 0 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.