https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

V Ljutomeru potekal koncert »Prleška pesen«

02.03.2022 ob 6:05  

V sklopu projekta Prleška suita – zborovska folklora Prlekije je v soboto, 26. februarja 2022, v Domu kulture Ljutomer potekal koncert »Prleška pesen«.

Na ljutomerskem odru so se predstavili člani folklorne skupine Leščeček z umetniškim vodjem Markom Rusom, prleški kantavtor Tadej Vesenjak in Komorni zbor Orfej pod vodstvom dirigenta Andraža Hauptmana, koncert pa je povezovala Mira Rebernik Žižek.

Člani Orfeja so javnosti prvič predstavili sedem prleških priredb, ki so bile izbrane med trinajstimi prispeli na natečaj za skladatelje. Strokovna komisija v sestavi Tadeja Vulc, Ivan Vrbančič in Andraž Hauptman je izbrala za koncert »Prleška pesen« naslednje skladbe: Na nebu zvezde sevajo (skladatelj Krištof Strnad), K svojemu bogu (Matej Kastelic), Dover večer vam bog daj (Matic Romih), Po Polju mi hodi en jagerček mlad (Petra Ivančič), Mrzli veter (Tilen Slakan), O, duša, idi k svojemu bogu (Tilen Slakan) in Plesana sen, plesala (Pavel Dolenc).

Prisotne je nagovoril podžupan Občine Ljutomer Niko Miholič, ki je izrazil navdušenje, da se je po daljšem času kultura znova vrnila na odre pred večjim številom obiskovalcem, obenem pa se zahvalil vsem ustvarjalcem za nepozaben večer.

Vir in foto: Občina Ljutomer

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.