https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Radgonske gorice tudi s turistično ponudbo

06.03.2022 ob 6:05  

Podjetje Radgonske gorice, ki letos slavi 170-letnico polnjenja penin, bo ponudbo razširilo tudi v turizem. V Jurkovičevi ulici, kjer imajo sedež in klet, so kupili pet zgradb, v njih pa bodo obudili gostinsko ponudbo, uredili butični in apartmajski hotel ter zdravstveni center, sodelujejo pa tudi pri postavitvi žične drče z gradu do Radgone.

Direktor Radgonskih goric Borut Cvetkovič je za STA povedal, da je obletnica, ko so pridelali prvo penino v tem kraju sovpadla z idejo o dodatni turistični ponudbi. "Kot prvi peničar ne tem območju si tako penina kot mi zaslužimo neko dodatno izpostavitev, ponudbo, da bodo lahko ljudje uživali ne samo v penini, ampak tudi v zgodovini in s posebno ponudbo, kajti v tej ulici se skrivajo izjemne, neodkrite oziroma širši javnosti neznane znamenitosti, obenem pa bo to dodana vrednost" pravi prvi mož podjetja.

Že arhitekti, ki so pripravljali načrte za projekt, po njegovih besedah niso mogli verjeti in so strmeli, ko so videli v grajski hrib vklesane kleti oziroma ledenice. Poznanih je pet, vsaj ena pa je menda še skrita, kar bodo potrdili, ko bodo območje v celoti raziskali. Projekt bo zagotovo omogočil posebno doživetje, je prepričan Cvetkovič.

Od družine Golar so odkupili njihovo zasebno zgradbo in nekdanji Pivohram Golar ter cvetličarno Mirjana poleg njihovega najbolj znanega Doma penine, že predlani so od zasebnikov kupili še dve zgradbi. V Pivohramu bodo obudili gostinsko ponudbo, cvetličarna bo dejavnost nadaljevala, v enem delu bo recepcija za apartmajski hotel, v nadstropju pa apartmaji.

Poleg Doma penine bo butični hotel, v eni zgradbi bo najverjetneje prikaz proces destilacije, v največji zgradbi pa nameravajo vzpostaviti hišo zdravja oziroma v zdravstveni center. O ceni projekta še ne želijo govoriti, saj načrte še spreminjajo, pa tudi cene se v tem času precej spreminjajo.

Pobudo o spustu po jeklenici z gornjeradgonskega gradu čez Muro v avstrijski del mesta, ki naj bi zaživel čez leto dni, pa uresničujejo skupaj z občinama obeh Radgon.

Turizmu želijo dati nov zagon in tudi spremeniti videz ulice v starem delu mesta pod gradom in tik ob mostu čez Muro oziroma ji vrniti nekdanjo podobo, da bi turisti ostali v mestu, ki zdaj nima niti enega prenočišča, vsaj dva ali tri dni.

Foto: arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      06.03.2022 ob 7:35 gost

      Poglej si znamenitost Radgonske kleti , Radgonsko penino in v pripravljenosti še izgradnja butični hotel ! Welkomen !

      12 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      06.03.2022 ob 13:31 Slavc gost

      Kaj,se šopirijo,z ukradenim,od Bouvrejevih.pokradli,so gorice,zidanice,klet v,G.Radgoni,srebrno penino,druga vrhunska vina ,z receptom ,Bouv.Klet ,upravne zgradbe ,in še marsikaj.Nič,ni njihovega,zdaj pa se tolčejo ,po prsih.Sramota.

      3 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        06.03.2022 ob 17:53 X gost

        Se strinjam. Denar kradejo še naprej kooperantom, od katerih odkupujejo cene grozdja za minimalko. Cena grozdja minimalna zaradi covida, pa ja, toliko da so bili likvidni pred enim letom (info Radgonske Gorice, kooperantom). Sedaj pa na veliko kupujejo. Sramota na višku. Se pa norčujejo.

        0 3 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      08.03.2022 ob 7:10 Tone gost

      Kdo je lastnik Radgonskih Goric? Če nisi zadovoljen z plačilom kot kooperant maš možnost, da sam narediš svojo tržno znamko in prodajno verigo ali? Vsak ma izbiro zakaj pa celo iz Ljutomera v Radgono vozijo kooperanti grozdje. Če pa nisi sposoben pridelat kvalitetnega svojega vina, ki bi ga ljudje kupili pa naredi traijni izsek pa se rešijo vse tvoje težave.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      08.03.2022 ob 7:13 Tone gost

      Slavc predvidevam, da si ti rojak okradenim ...?

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      08.03.2022 ob 7:13 gost

      Boris Cvetkovič

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.