https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Pomurska turistična zveza podelila priznanja za leti 2020 in 2021

Dobrovnik, 03.03.2022 ob 9:00  

V sredo, 2. marca, je v Kulturnem domu v Dobrovniku potekalo 25. Srečanje turističnih delavcev Pomurja, kjer so obeležili tudi 30 let delovanja Pomurske turistične zveze. Podeljena pa so bila tudi priznanja, plakete in kipec štorklje najzaslužnejšim na področju turizma za leti 2020 in 2021.

Priznanja, plakete in kipec štorklje se podeljujejo na podlagi razpisa, ki ga vsako leto objavi Pomurska turistična zveza (PTZ). Ob priložnosti so zbrane nagovorili predsednik PTZ Uroš Kamenšek, podpredsednik Turistične zveze Slovenije Peter Misja in župan Občine Dobrovnik Marjan Kardinar.

Slavnostni govornik na prireditvi pa je bil prvi predsednik Pomurske turistične zveze Štefan Dravec, ki je med drugim spregovoril o preteklih 30 letih Pomurske turistične zveze, predvsem o njenih začetkih.

Jubilejna priznanja za leto 2020 so prejeli Turistično društvo Cven za 20 let delovanja, Turistično društvo Pütar Stročja vas za 20 let delovanja, Društvo Gaj – Vinogradniško turistično društvo Filovci za 20 let delovanja, Vinogradniško sadjarsko društvo Filovci za 20 let delovanja in Turistično športno društvo »Branek« Branoslavci za 30 let delovanja.

Jubilejna priznanja za leto 2021 so prejeli Kulturno turistično društvo Male Rijtar Tešanovci za 20 let delovanja, Kulturno turistično društvo Dolina za 20 let delovanja, Kulturno turistično društvo Vaneča za 20 let delovanja, Turistično društvo Stara Cesta za 20 let delovanja, Turistično kulturno športno društvo Ivanovci za 20 let delovanja in Zveza kulturnih in turističnih društev Občine Puconci za 20 let delovanja.

Priznanja za prostovoljno delo na področju turizma v letih 2020/2021 so prejeli Turistično društvo Pütar Stročja vas, Krajevna skupnost Lončarovci, Društvo vinogradnikov in sadjarjev Lendava ter Planinsko društvo Lendava.

Nagrado za profesionalno delovanje na področju turizma v letu 2020 so prejeli Oštarija Cipot - Branko Cipot, Katarina Utroša – Naravna kozmetika Katarinca, Dejan Horvat (TD Cven), Marija Košnik (TD Cven) in Turistično kulturno društvo Babinci.

Plakete Pomurske turistične zveze za leti 2020/2021 so prejeli Boris Lebar (TD Pütar Stročja vas), Turistična kmetija Vrbnjak, Turistična zveza Lendava vabi, Turistična kmetija Puhan in Turizem na podeželju Tompa.

Kipec štorklje za leto 2020 so prejele Terme Vivat. Najvišje priznanje Pomurske turistične zveze – kipec štorklje je namesto direktorja Metoda Graha prevzela Lidija Lajh, ki je ob tem povedala: »Nagrada nam je priznanje, da delamo dobro, da smo na dobri poti in da bomo prišli do zastavljenega cilja - biti med najboljšimi ponudniki v tem delu Evrope. Je pa seveda motivacija tudi za naprej, da bomo se še bolj trudili na naši kakovosti, da se bodo naši gostje veseli in zadovoljni vračali, tako k nam kakor v samo regijo Pomurje.«

Za glasbo na prireditvi je poskrbela skupina Prašnati.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      03.03.2022 ob 11:51 gost

      Ge pa te T D Melinci !? Letos obeležuje 30 : obletnico delovanja Oni so se nej prijavili za nagrado?????? Radi so tou delali pa slavijli ! A predsednik je lekaj pobegnil Rusijo

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      03.03.2022 ob 13:28 gost

      Kake nagrade saj pa dve leti nič ne delajo nobenih prireditev edino bogracijada in radgonski sejem. Ostalo pa ništa.

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      03.03.2022 ob 13:55 gost

      Ja edni si vseeno zaslužijo !? no denar je !!

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      03.03.2022 ob 17:00 Lizika gost

      Najvekši fašenik je letos bil na placi sv. Nikolaja. Nagrade nede?

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.