https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Maske za učence, dijake, študente in učitelje ne bodo več obvezne

3.3.2022  

Na novinarski konferenci po seji vlade je sodeloval minister za zdravje Janez Poklukar.

"Epidemiološke razmere so relativno ugodne, včeraj je bilo potrjenih 23 % manj okuženih kot pred tednom dni, število covid pacientov na intenzivni terapiji se je znižalo pod 100, zaprli smo intenzivne oddelke v SB Slovenj Gradec in v SB Izola.

Zaradi teh trendov smo danes na vladi sprejeli dodatna sproščanja oziroma prilagoditve. Skladno s stališčem Posvetovalne skupine se za izjemo od uporabe zaščitnih mask določi učence, dijake in študente ter učitelje.

To velja za ves čas izvajanja vzgojno-izobraževalnega programa. Maske pa morajo še vedno nositi dijaki, študenti in učitelji, ki so vključeni v izobraževalni proces pri izvajalcu, npr. klinična praksa, vaje ipd.," pove minister.

"Jasno določamo izpolnjevanje pogoja PCT pri izvajalcih zdravstvene dejavnosti in socialno varstvenih storitev ter v zaporih in prevzgojnih domovih. Testiranje s HAGT je v teh primerih krito iz proračuna Republike Slovenije," še pove.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      03.03.2022 ob 13:26 gost

      Oni bodo 8 ur skupaj v šoli pa brez mask. V trgovini pa 1 uro pa moraš imeti masko. Kje je tu logika.

      16 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      03.03.2022 ob 13:34 gost

      Končno se je nekomu posvetila luč v nespametni glavi. Povsod odpravite maske takoj. Dovolj je teroriziranja ljudi.

      12 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      03.03.2022 ob 18:45 gost gost

      Zdaj naenkrat, čez noč nič več ukrepov, vse je dovoljeno. Torej ste nas oblastniki dve leti imeli za bedake, ki moramo ubogati vse vaše bolane ukrepe. Aja, bliža se volilni dan, samo nismo pozabili, kaj ste nam delali dve letri, vaše teroriziranje, omelitve, policijske ure, upokojenci v trgovino samo ob določeni uri, prepoved vožnje med občinami itd. Pa je bilo pol manj okužb kot zdaj ,ko naenkrat ni potrebno nič več. Za vsa dejanja z ničemer podkrepljena, protiustavna in samovoljna boste odgovarjali in to pred ljudstvom. Banda esdeesovska pokvarjena.

      9 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        03.03.2022 ob 20:13 kilonja gost

        Čez noč ni ukrepov ? Živiva v isti državi ? Mislim da je že pretekli teden bil odpravljen pogoj PCT, sicer pa imej ukrepe...kdo bi vas razumel anticepilci??Kakšne volitve se bližajo, Janša si je v dveh letih na račun kovida nakopal hordo polpismenih sovražno nastrojenih majmunov , levičarji pa so lepo umazana posla prepustili Janši, zdaj vas bodo pa znova nategnili z antijanša propagando, vi pa boste mislili kako ste Janšo sklestili z oblasti in boste srečni z višjimi davki, komunjare pa si bodo še enkrat zmagovalno segle v roke kako vas ovce nategujejo . Poln kurec že ima te naše sicer lepe SLovenije a toliko Facebook idiotov kot jih na 1 mio prebivalcev premore SLovenija še v ZDA ne najdeš .

        6 4 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        03.03.2022 ob 20:16 kilonja gost

        idiotizme pišete da glava boli...vs eje bilo zaprto ap je bilo pol manj okužba...si že spoznal razliko med omikromo ( navaden prehlad ) in med Delto ? Nisi, kurec jebi ga , na facebooku drkaš cele dneve možgane pa imaš na off...kot zoombiji ste antikovidarji...pa za vas tudi vojne ni v Ukrajini kaj ? Paranoja press, znova vam lažejo in nas želijo skregati med sabo ? Grem bruhat zdaj pa pridem potem nazaj .

        5 1 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      03.03.2022 ob 20:50 gost

      Kilonja pusti idiota ,ker samo provicira !

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      04.03.2022 ob 7:59 gost

      maske hočemo nazaj, tudi v šole, virus še ni izginil

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.