https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KRONIKA

Pešci med preventivno akcijo storili 47 kršitev

12.03.2022 ob 16:30  

Med 21. in 27. februarjem 2022 je po vsej Sloveniji potekala nacionalna preventivna akcija za večjo varnost pešcev. 

V omenjenem obdobju so pomurski policisti ugotovili 47 kršitev, ki so jih storili pešci. Zaradi kršitev cestnoprometnih predpisov so 5 kršiteljem izrekli globo, 42 kršiteljev pa opozorili. Večina kršitev je bila povezana s prečkanjem cestišča poleg prehoda za pešce. Ugotovljenih je bilo še 313 kršitev zaradi hitrosti, 22 kršitev vožnje pod vplivom alkohola in 44 kršitev zaradi uporabe naprav, ki zmanjšujejo voznikovo vidno in slušno zaznavanje (mobitel).

V letu 2021 je na pomurskih cestah v 16 (22 v letu 2020) prometnih nesrečah umrlo 5 (0) pešcev, 5 (5) jih je bilo hudo in 5 lahko telesno poškodovanih.

Zato ponovno velja opozorilo za vse pešce, da upoštevajo cestnoprometna pravila in uporabljajo prometne površine namenjene hoji pešcev. V nočnem času pa je obvezna uporaba odsevnih teles za večjo vidnost oziroma svetilka, ki oddaja belo svetlobo. Voznike pa opozarjamo, da upoštevajo prednosti pešcev na prehodih za pešce, prilagodijo hitrost vožnje razmeram na cesti in dosledno upoštevajo omejitve hitrosti. Posebno pozornost je treba nameniti območjem, kjer se praviloma zadržujejo pešci. Izven naselja prav tako vozite varno in previdno, da zmanjšate možnost trka s pešci, ki hodijo po vozišču.

Z aktivnostmi in nadzorom cestnega prometa, usmerjenim v zagotavljanje večje varnosti pešcev, kot ranljive kategorije udeležencev cestnega prometa bodo policisti Policijske uprave Murska Sobota nadaljevali tudi v prihodnje.

Foto: Pixabay

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      12.03.2022 ob 20:52 fižol gost

      Zakon močnejšega in večjega, pa bo vse ok. Jaz zmeraj dam prednost motornemu vozilu pri prečkanju ceste. Nekateri so pa kot kure brez glave.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      13.03.2022 ob 8:30 jebator gost

      če je preventivna akcija, kaj kurac delijo potem kazni, majku da jim jebem!

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.