https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V Lendavi potekal strokovni posvet o nasilju v družini

Lendava, 08.03.2022 ob 14:30  

V Gledališki in koncertni dvorani Lendava je v torek, 8. marca 2022, potekal strokovni posvet »Nasilje v družini – izziv družbe ali posameznika«.

Strokovni posvet je pripravila Skupina za preprečevanje nasilja v družini za Pomurje, ki je organizirana pod okriljem Centra za socialno delo Pomurje in Policijske uprave Murska Sobota. Pri organizaciji pa se jim je pridružila Občina Lendava, ki je gostila posvet.

Strokovni posvet bi se pravzaprav moral odviti že lani, na mednarodni dan boja proti nasilju nad ženskami 25. novembra, a so ga zaradi epidemioloških razmer prestavili na današnji dan žena. Namen posveta pa je krepitev medsebojnega sodelovanja, zaradi vse bolj pereče problematike nasilja v družini.

Kljub desetletjem ozaveščanja je zavedanje o razširjenosti in posledicah nasilja nad ženskami še vedno preslabo slišano, napačne predstave pa so še vedno globoko zakoreninjene. Nasilje v družini lahko prekinemo samo na en način: Da začnemo o njem govoriti, so prepričani organizatorji.

Posveta se je udeležilo 186 udeležencev, ki so jih uvodoma nagovorili podžupan Občine Lendava Ivan Koncut, direktor PU Murska Sobota Damir Ivančič, direktorica CSD Pomurje Sandra Fekonja, predstavnica Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti dr. Simona Rajšp ter sekretarka Skupnosti centrov za socialno delo Slovenije mag. Darja Kuzmanič Korva.

Dogodek sta moderirala Saša Car, koordinatorica za preprečevanje nasilja v družini, CSD Pomurje ter Boris Rakuša, višji samostojni policijski inšpektor PU Murska Sobota, ki sta tudi predstavila sodelovanje CSD Pomurje in PU M. Sobota pri obravnavi nasilja v družini v pomurski regiji kot primer dobre prakse.

Na posvetu so spregovorili še Alojz Sladič, vodja Oddelka za splošno varnost in varnostno načrtovanje, asist. dr. Jasna Podreka iz Filozofske fakultete v Ljubljani, prof. dr. Katja Filipčič iz Pravne fakultete Ljubljana ter prof. dr. Branko Lobnikar, prodekan za raziskovalno dejavnost na Fakulteti za varnostne vede.

V krajšem kulturnem programu sta nastopili dijakinji 2. letnika umtniške gimnazije v Ljutomeru.

Več fotografij v spodnji galeriji …

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      08.03.2022 ob 18:30 gost

      Največ takozvanega nasilja je ----zaradi sistema sodobne družbe ! Vse drugo je teorija ki ne uspeva !!!!!!! Človekove pravice so preveč široke glede na dano situacijo , katere nočemo razumeti !!!!

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      09.03.2022 ob 9:14 ulalala gost

      bla bla bla bla, a potem pa na csd nič ne ukrepajo, dokler ne pride do žrtve. bullshit vse skupaj, to delajo samo zato, da dobijo denar za izveden projekt, v resnici pa jim itak dol visi, kar so že dokazali prav lendavski csd kjer odločajop o zadevah po svojem osebnem mišljenju in na podlagi govoric kar čujejo. niti pod razno niso pošteni. Slike pa izgledajo kot iz 80-ih let, nobena kvaliteta, kar je strašno velika sramota v današnjem obdobju za en medij.

      9 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        15.03.2022 ob 9:04 minister gost

        točno tako! na žalost. tem delavcem bi trebalo odvzeti prihodek in jim dati nič ali pičlih 200-400 € in potem bi videli kako se živi s tem, pa potem naj pametujejo da je to dovolj. škoda da ne more pasti kaka bomba na minis. za delo, soc....

        1 0 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.