https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Hiša, ki jo je uničil požar, je dom znanega pomurskega glasbenika

09.03.2022 ob 15:00  

Hiša, ki jo je v ponedeljkovem požaru na Razkrižju uničil požar, je po zapisu župana Občine Razkrižje Stanka Ivanušiča last znanega člana glasbene skupina Langa, Jožeta Kontreca.

V ponedeljek smo poročali o požaru, ki je na Razkrižju popolnoma uničil stanovanjsko hišo. Ta je pogorela do tal in z njo vse, kar je bilo v njej. Nastalo je za okoli 30.000 evrov škode.

Kot je na spletnem omrežju Facebook zapisal Ivanušič je hišo odkupil in je še ni v celoti odplačal znani glasbenik Jože Kontrec skupaj s svojo partnerico. Pred slabim letom sta se preselila na Razkrižje in si približno pol leta v okviru svojih možnosti počasi urejala staro hišo, ki nosi zgodovinsko številko Razkrižje 1.

Kot je zapisal sta hišo urejala v starinskem stilu, ohranila vse tisto, kar se je ohraniti dalo, uredila fasado, saj so na njej bili še vidni ostanki poškodb strelnega orožja iz 2. svetovne vojne. Poleg zunanjosti in strehe sta uredila en večji prostor kot muzej za Jožetovo zbirko starih glasbenih instrumentov. Zamenjala sta lesena tla in strope, namestila polkna na okna, uredila spalnico, kopalnico, kuhinjo in tudi priključek ne elektriko in vodovod.

»1. marca letos je hiša bila urejena tako daleč, da sta se vanjo s partnerico vselila in se veselila življenja na term mirnem kotičku, na vznožju Razkriškega brega, pod domačijo Kunčič, od koder seže prekrasen razgled po celotno pomursko pokrajino.

A v hipu sta ostala brez vsega, kar sta z muko vložila, predvsem pa veliko osebnega dela, tudi dela prijateljev in nekaterih domačinov. Kljub temu, da se je šest okoliških gasilskih društev na moč trudilo je škoda velika. Poleg zgradbe so zgoreli vsi izloženi instrumenti. Po prvih ocenah bi vzrok požara naj bila električna instalacija,« je še zapisal.

Paru so sicer že našli začasno bivališče. Ker pa si sam v kratkem času hiše ne bo mogel spraviti v prejšnje stanje, bo potreboval pomoč dobrih ljudi. Trenutno potekajo ocene o tem, ali se hiša sploh da popraviti. Ko bo to znano bo župan s pomočjo humanitarnih organizacij sprožil akcijo zbiranja prostovoljnih prispevkov, bodisi v delu, bodisi v denarju. »Vas dobri ljudje pa že sedaj prosim za pomoč,« je dodal.

Za več kontaktov in podrobnih informacij lahko v prihodnje dobite tudi v upravi Občine Razkrižje in tudi pri županu osebno.

*Foto: PGD Ljutomer

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      09.03.2022 ob 15:05 gost

      Vejpa te Kontrec pejneze ima!

      5 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      09.03.2022 ob 15:20 ojh gost

      To ižo bi malo močnejši veter odnesel sama starjazen .Bouk zna ka je krivo za ogenj mogoče ror.

      12 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      09.03.2022 ob 15:25 gost

      to je tak tak

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      09.03.2022 ob 16:35 Đole gost

      Kot prvo ka vijdimo je rejsan vse zgorelo nišče nikoga na silo nika neprosi ali bodimo solidarni in koliko je v naši moči...

      13 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      09.03.2022 ob 18:48 Weeeee gost

      Pa kelkic je že pri njem zagorelo. Mislim ka že 3, vsake 2 leti kda pejneze nüca. Zavarovalnice so noure ka njemi se zavarujejo plačamo pa itak potem vsi z dvigom premije. Malo se za zamisliti če vsi tou podpirajo.. Zdaj pa se pomoč.

      13 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        10.03.2022 ob 9:51 kajmebriga gost

        daj, prijavi zavarovalnicam oz. jim javi in naj malo bolje pogledajo kaj in kako je. sicer ima dovolj penez ta človek oz. banda ena. nikar ne nasedajte da rabi pomoč

        5 0 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      09.03.2022 ob 18:55 Weeeee gost

      Znani pomurski glasbenik😂😂😂😂

      12 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      09.03.2022 ob 18:56 Weeeee gost

      Mislin ka mamo kaj bole kvalitetno ga pri nas tudi

      6 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      09.03.2022 ob 19:02 Weeeee gost

      Minuse zdaj dajajo, što samo cigani ki imajo tak vse prejk države plačano!!! Jebe se njin kelko kosta elektrika, internet, voda... Njim tou pripada ostali pa naj plačujemo za njih...

      23 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      09.03.2022 ob 22:11 gost

      Ka je mortik Jožek kadilec? Samo tak pitam...

      9 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      09.03.2022 ob 22:18 %wwww gost

      Socialni kadilec z pejnezi za zavarovanje, zavarovalnica pa nasede.

      9 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      10.03.2022 ob 8:08 "jeben vam sunac" gost

      Zakaj brišeš komentar v katerem so napisana resnična dejstva, podkrepljena z dokazi ? ZAKAJ TE RESNICA BOLI IN SE JE NE SME VEDETI (Kje je tu moja ustavna pravica te sprašujem ? )

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      10.03.2022 ob 8:19 gost

      tako nekako

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.