https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Iz Lendave proti Ukrajini poslali prvi paket humanitarne pomoč

Lendava, 10.03.2022 ob 14:15  

Danes je bil iz Lendave odposlan prvi paket humanitarne pomoči, ki so jo donirali občanke in občani občine Lendava. Največ je bilo poslane hrane in higienskih pripomočkov. 

Občina Lendava in območna enota Rdečega križa Slovenija pozivata občanke in občane Lendave, da tudi v prihodnje donirajo in pomagajo po svojih močeh in s tem blažijo tragedijo evropskih rojakov. Župan Občine Lendava Janez Magyar se iskreno zahvaljuje vsem, ki so se odzvali povabilu in so pripravljeni pomagati. Posebej se zahvaljuje območni enoti Rdečega križa in vsem prostovoljcem, ki nesebično pomagajo v tej akciji.

Zbiraje humanitarne pomoči se nadaljuje

V prostorih Centra za zaščito in reševanje Lendava bodo do nadaljnjega zbirali vsak ponedeljek in sredo, med 15. in 18. uro. Donirano pomoč bodo sprejemali sodelavci Rdečega križa Slovenija, območne enote Lendava. Za dodatne informacije so v času uradnih ur dosegljivi na telefonski številki 02 620 2890.

Glede na izražene potrebe bodo tudi prihodnji teden v Lendavi zbirali konzervirano in hrano s podaljšanim rokom trajanja ter otroško hrano, pitno vodo, izdelke za osebno higieno. Poleg tega so izpostavili tudi potrebo po baterijskih svetilkah (z baterijami) in sredstvih prve pomoči, sporočajo iz lendavske občine.

Prevoz pomoči je organizirala Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje.

Foto: Tomaž Galič

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      10.03.2022 ob 19:29 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      Mene ne bo poleg,mafijaški državi Ukrajini ne dam nič, barabi Zelenskemu ne dam nič,prasci bruseljski mi itak samo jemljejo,svinje ameriške naj pocrkajo.ŽIVELI BRATJE RUSI,ŽIVEL PUTIN,ŽIVELA SOVJETSKA ZVEZA,ŽIVELA SOCIALISTIČNA JUGOSLAVIJA,ŽIVEL KOMUNIZEM,ŽIVEL TITO.DOL Z KAPITALIZMOM,DOL Z FAŠIZMOM,DOL Z IZDAJALCEM IVANOM,ŽIVELO DELAVSTVO,ŽIVELA INTERNACIONALA.POBIJMO FAŠISTE.

      6 15 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      10.03.2022 ob 19:33 gost

      Ti si za Ormož in vsaki trenutek škoda da te tja že niso odpeljali

      10 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      10.03.2022 ob 19:47 gost

      19:29 mater temu se je redno odpelalo

      9 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        10.03.2022 ob 21:39 Lendavski nadvojvoda(original) gost

        Odpeljala se ti je mati štera te je puvrgla.ŽIVEL KOMUNIZEM,VIVA EL CUBA,VIVA CHE,VIVA VENEZUELA,VIVA SOCIALISTA,ŽIVEL TITO,ŽIVEL MAČEK,ŽIVELA DIKTATURA PROLETARIATA,ŽIVEL BOJ PROTI CERKVENIM FAŠISTOM,ŽIVELO DELAVSTVO.V BOJ V DNO POGREZNJENI,POBIJMO KAPITAL .

        0 3 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      10.03.2022 ob 20:06 gost

      Kaj je s tabo debil zalokani ruski. Tudi tebi se bo zate bolne besede zgodila tragedija bibličnih rasežnosti. Da bi te od napuha razneslo.

      10 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      11.03.2022 ob 13:20 Krnek gost

      Hvala, da ste mi polepšali dan. Dobro sem se nasmejal! 👽Lendavski nadvojvoda. Za 65% napisanega ti dam prav!

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      12.03.2022 ob 9:50 agiton gost

      ampak portal da ne ve ali noče odstraniti te bedne fake komentarje o zaslužkih, tudi samo pove kako nekvaliteten portal je oz. uredniki adijo pamet.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.