https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Minister za digitalno preobrazbo obiskal Lendavo

12.03.2022 ob 11:00  

Lendavo je v petek, 11. marca, obiskal Mark Boris Andrijanič, minister iz Službe vlade za digitalno preobrazbo, skupaj z Andrejem Hoivikom, podsekretarjem v Kabinetu ministra in Heleno Vrbnjak iz Službe za odnose z javnostmi.

Ustavili so se v mestni hiši, kjer sta jih sprejela župan Občine Lendava Janez Magyar in direktor občinske uprave dr. Mihael Kasaš. Osrednja tema delovnega srečanja je bil pregled aktualnega stanja v občini in regiji glede razvitosti in stanja splošne digitalizacije infrastrukture in ostalih javnih služb.

Foto: Občina Lendava

Služba vlade za digitalno izobrazbo se nagiba k podpori v obliki vzpodbud in javnih razpisov za področja, ki bodo z optimizacijo najbolj koristila državljanom. V lokalnem področju je med drugimi tudi potreba po posodobitvi vodovodne infrastrukture - vodomeri, ki bi z upravljanjem na daljavo prinesla časovno in ekonomično optimizacijo glede vzdrževanja in pregledov.

Minister Andrijanič je izpostavil, da se s tovrstnimi izzivi srečuje vse več občin in izvajalcev na tem področju in da v skladu s potrebami regij in občin načrtujejo, katera področja bodo najprej podprli z javnimi razpisi za sofinanciranje projektov, ki bodo postopoma dvigovali nivo digitalizacije javne infrastrukture.

Foto: PMSNS

Obiskali tudi Dvojezično srednjo šolo Lendava, kjer sta jih sprejeli Zsuzsanna Bači, podpredsednica Sveta Pomurske madžarske samoupravne narodne skupnosti in Ravnateljica Dvojezične srednje šole Lendava Silvija Hajdinjak.

Minister si je ogledal prostore izobraževalnega programa mehatronike. Obisk ministra se je zaključil z željami po nadaljnjem uspešnem delu šole na področju robotike in mahatronike ter sodelovanju z drugimi javnimi institucijami, kot implementiranju znanja tudi na druga področja.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      12.03.2022 ob 11:19 Postavitev zastav gost

      Prvo se naj naucijo postavit zastave po zakonu o zastavi pa potem delajo sprejeme

      10 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      12.03.2022 ob 12:26 gost

      Saj so dobro postavljene. Najprej madžarska kajti,,, januš grozni,,,, je Prekmurje prodal z blaguslovun Horvata Joužek iz nove Slovenije.

      5 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      12.03.2022 ob 13:58 gost

      Tij debil pa imaš hamer v glavi ne amen.

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        12.03.2022 ob 20:07 Lendava gost

        Digitalna lopata, digitalna motika, digitalne vile (rasoje) digitalni kramp, vse je digitalno, še seksali bomo digitalno !?

        1 0 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      12.03.2022 ob 20:26 gost

      TI SI TUDI DIGITALNI MADŽAR (20:7)

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      12.03.2022 ob 20:32 gost

      Zdaj si pa že kot aksa nabasani srb

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      13.03.2022 ob 8:27 campri gost

      od a do ž so vsi seljaki

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.