https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

OSTALI ŠPORTI

Slovenci z visoko prednostjo do naslova svetovnih prvakov

13.3.2022  

Slovenska skakalna četverica Domen Prevc, Peter Prevc, Timi Zajc in Anže Lanišek je danes prepričljivo zmagala na ekipni tekmi svetovnega prvenstva v poletih v norveškem Vikersundu.

Medtem ko so imele vse reprezentance med četverico kakšnega slabšega člena, so slovenski skakalci leteli zelo konstantno ter upravičili vlogo favoritov po prikazanem na petkovi ter sobotni posamični tekmi. Takrat je bil Zajc drugi, Peter Prevc četrti, Anže Lanišek peti ter Domen Prevc šesti.

Slovenska četverica je tako kot v petek in soboto tudi danes skakala izjemno. Prepričljivo je vodila že po polovici tekme. Takrat so si Domen Prevc z 222, Peter Prevc z 231, Zajc z 229,5 ter Lanišek z 234 m nabrali 63,4 točke naskoka pred Nemci in 77,2 pred Avstrijci.

V drugo sta nato brata Prevc povišala prednost na več kot 100 točk. Domen je skočil 217 m, Peter pa 221,5. Zajc, sicer nosilec srebrne kolajne s posamične tekme v petek in soboto in danes najboljši posameznik ekipne tekme, je v drugo poletel do 228,5 m. Kljub zmanjšanju naleta glavnega trenerja Roberta Hrgote je tako dobil dodatne točke in prednost povišal na 138,3 točke. Lanišek je z zadnjim poletom na letošnjem 27. SP v poletih postavil le še piko na i ter z 228,5 m postal drugi najboljši posameznik ekipne tekme.

Drugo mesto je osvojila Nemčija, ki je zaostala 128 točk. Tretji Norvežani, bron jim je priboril svetovni prvak Marius Lindvik v neposrednem boju z Avstrijcem Stefanom Kraftom, so zaostali 151,9 točke.

To je bila skupno deveta slovenska kolajna na SP v poletih, ki potekajo vse od leta 1972. Danes je slovenska četverica osvojila tretjo ekipno kolajno po Vikersundu 2012 (Jernej Damjan, Jurij Tepeš, Jure Šinkovec, Robert Kranjec) in Oberstdorfu 2018 (Anže Semenič, Jernej Damjan, Domen Prevc, Peter Prevc). Hkrati je bilo to tretje zlato odličje, potem ko sta svetovna prvaka postala Robert Kranjec (Vikersund 2012) in Peter Prevc (Kulm 2016).

Foto: izrez zaslona.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      13.03.2022 ob 19:44 gost

      Čestitke dečki. Kilonja kaj praviš.To je veliko več kot tvoja Mura.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      14.03.2022 ob 8:06 gost

      Bravo fantje tako se promovira Slovenijo. Ne z bolnimi sramotnimi tviti,,,,, januša groznuga,,, keri je glavni v polivanje olja na ogenj pri voljni med Ukrajino in Rusijo.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.