https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Družba Regal - Trgovina namerava ponovno povečati svoj delež v Panvitinih družbah

16.03.2022 ob 6:05  

Družba Regal - Trgovina, ki je največji lastnik Panvite in ki je že lani s prevzemnima ponudbama povečala svoj delež v Panvitinih družbah, je skladno z napovedjo objavila novo ponudbo za prevzem Panvite in Panvite mesnine. Za delnico Panvite ponuja 13 evrov, za delnico družbe Panvita mesnine pa 5 evrov. Prevzemna ponudba velja do 11. aprila 2022.

Regal - Trgovina je prevzemno ponudbo objavila za svoj račun in za račun oseb, s katerimi deluje usklajeno, in sicer družb Imo-Real iz Murske Sobote in Imo-Rent iz Mačkovcev. Prevzemnik za delnice Panvitih družb ponuja kupnino v denarju, izhaja iz prevzemne ponudbe, v kateri ni določenega praga uspešnosti.

V lanskih prevzemnih ponudbah je družba Regal - Trgovina v Panviti in Panviti mesnine pridobila po nekaj več kot petino delnic in lastništvo zvišala na 71,83-odstotni delež v Panviti oziroma na 71,81-odstotni delež v družbi Panvita mesnine. Ponujena cena za delnico posamezne družbe je bila tudi v lanski prevzemni ponudbi 13 evrov oziroma 5 evrov. Regal - Trgovina je bila sicer že pred objavo prevzemne ponudbe največji lastnik družbe Panvita, ki je obvladujoča družba skupine Panvita.

Družba Panvita, katere predsednik uprave je Peter Polanič, ki je tudi predsednik uprave skupine, je v letu 2020 ustvarila prihodke od prodaje v višini 6,8 milijona evrov, kar je 4 odstotke manj kot v letu 2019, čisti dobiček pa se je precej povečal. Potem ko je v letu 2019 znašal 136.000 evrov, je v letu 2020 nanesel 654.000 evrov.

Skupina, v kateri je poleg Panvite še šest družb s področja kmetijstva in trgovine, tri s področja mesa in mesnih izdelkov ter ena s področja energetike, je leto 2020 končala s 44,62 milijona evrov prihodki od prodaje in z 829.000 evrov dobička, poroča STA.

Foto: arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      16.03.2022 ob 7:06 Karel K. gost

      Kako so uradno tako malo zaslužili!

      9 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        16.03.2022 ob 7:38 gost

        Da znižajo vrednos delnic, ki jih bodo trije izbranci kupili. Novinar bi pa lahko napisal lastnike družbe Regal - Trgovina. Zopet zraven Polanič. SoboškI del Prekmurja bo počasi njegov, Lendavski del Prekmurja pa Magyarjev.

        5 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      16.03.2022 ob 7:44 jure gost

      Pa of črnelavskki žmigo je tudi zraven, lipo so spokradnali GP Pomurje lopovi vseh firm združite se.

      9 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      16.03.2022 ob 12:45 horvat gost

      15 lejt so izčrpavali podjetja v Panviti.. Prenakazovali denar na razne svoje firme, da so nižali dobičke in prikazovali zgube s tem pa vrednost delnic znižali. Sedaj pa bodo za celotno panvito dali le nekaj miljinčkov katere bodo vzeli na bankah ta ista panvita pa bo vračala banki denar s tem, da bodo podjetja lastnikov delnic pošiljala račune panviti. super privatizacija na slovenski način

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      16.03.2022 ob 18:49 gost

      Vsakemu je odprt svet !! Samo eni so rojeni pod srečno zvezdo , mij drugi pa pač drugače . Tile mogotci mirno ne spijo ,zato naj kar imajo boljše domačini kot pa tujci ! Tudi njim se bo enkrat čas iztekel !! hvala na takih skrbeh---ne rabim ker potem nebi imel časa za dopust !!!!!!!!!????????

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.