https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Mladi kreativci predstavili program Evropska Solidarnostna Enota

12.03.2022 ob 11:00  

Mladi kreativci Društva kreativne mladine so v sklopu projekta #JoinUs pripravili predstavitev programa Evropska Solidarnostna Enota in kuharsko delavnico v Hiši Sadeži družbe Murska Sobota.


Na predstavitvi so se udeleženci pogovarjali o možnostih sodelovanja v programu Evropske Solidarnostne Enote in kako lahko mladi sami izrazijo spremembe, ki si jih želijo v svojem lokalnem okolju. Sledila je tudi kuharska delavnica, kjer so predstavili pripravo palačink brez glutena in laktoze. Dogodek je potekal v medgeneracijskem druženju.

V sklopu enoletnega projekta želijo mladi širiti strpnost do različnih manjšin, sovrstnikom približati prostovoljno delo, se dotakniti tem vključevanja LGBTQ skupnosti, romske skupnosti, starejše populacije, rasne diskriminacije, verske diskriminacije, spolne diskriminacije in kulturne raznolikosti. S pomočjo spoznavanja ranljivih skupin in preko delovnih akcij želijo širiti strpnost do manjšin. Z izvedbo preteklih projektov pa so pridobili izkušnje, da so delovne akcije in neposredno vključevanje mladih zelo koristne za pridobivanje kompetenc, izkušenj in pri razvoju samopodobe pri mladih. Skozi prostovoljno delo in umetnost si mladi dodatno nabirajo življenjske izkušnje, ki jim lahko pomagajo tudi pri vstopu na trg dela. V sklopu projekta si bodo še naprej prizadevali pripraviti različne prostovoljne akcije s katerimi bodo širili strpnost, pomen medsebojne pomoči in solidarnosti, ob enem pa bodo gradili na lastnih kompetencah ter gradili mostove med mladimi.

Projekt je v celoti financiran s strani programa Evropska Solidarnostna Enota in slovenske nacionalne agencije MOVIT.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.