https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

V Črenšovcih sprejeli proračun za leto 2022

20.03.2022 ob 6:00  

Občinski svet Občine Črenšovci je na 25. redni seji med drugim potrdil Odlok o proračunu za leto 2022.

Občinski Proračun Občine Črenšovci za leto 2022 predvideva prihodke v višini 4.285.177 evrov. Največji delež v načrtovanih prihodkih predstavljajo davčni prihodki v višini 2,7 milijona evrov. Načrtujejo pa tudi 1,2 milijona evrov transfernih prihodkov, saj so bili uspešni na več javnih razpisih.

Proračun za leto 2022 predvideva odhodke v višini 4.890.093 evrov. Za potrebe investiranja načrtujejo najem kredita v višini 650 tisoč evrov. Prioriteta na investicijskem področju je izvedba projektov, ki so sofinancirani iz javnih razpisov.

Dokončali bodo prenovo čistilnih naprav in uredili vaško jedro v Črenšovcih, za kar so pridobili sredstva iz javnega razpisa LAS. Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport je občini odobrilo sofinancerska sredstva za izgradnjo vrtca na Srednji Bistrici, zato bodo letos pričeli z gradnjo.

Nadaljevali bodo z modernizacijo Športnega parka v Črenšovcih z ureditvijo igrišč za odbojko, košarko in rokomet, pri kateri so na osnovi razpisa prejeli sredstva Fundacije za šport in ministrstva za izobraževanje. Za potrebe izgradnje doma starejših v Žižkih pa načrtujejo odkup zemljišča v Žižkih.

Prvič so v proračunu tudi izbrani projekti participativnega proračuna v skupni vrednosti 21.841 evrov. Tako se bo uredila cesta v Trnju pri hišni številki 60, obnovil se bo beli križ na Gornji Bistrici, menjala se bodo okna in vrata v vaško-gasilski dvorani na Srednji Bistrici, uredilo se bo vaško ognjišče – družabni prostor na Dolnji Bistrici in uredili skupnostni vrtovi v naselju Kamenci.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      20.03.2022 ob 6:50 GOST gost

      CESTO D, BSTRICA PETKOVICA MALO ZRIHTATE KA NADE TAK SKAKAL BICIKLIN

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      20.03.2022 ob 8:44 gost

      6:50 Halo ! Kupi si boljši bisiklo ,stara gara ni več v modi . Če te ustavijo cajkani in ni izpraven bo kazen .Le glej da imaš tudi izpit !Pot pod noge pa po novega . Srbko

      2 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      20.03.2022 ob 10:15 GOST gost

      NEJ JE BISIKEK AMPAK BICIKLIN KELKO RAZREDOV MAŠ VEŠ KJE JE TA CESTA BOLE BOŽNO NEJ

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      20.03.2022 ob 14:33 gost

      Vij ste v kmici !!! Tole so šolske naloge nej pa občinske ! Bejli krijž je cerkveni nej občinski !!!!!! Cerkev ima dosti denarja !!!!!!!!!!!!!!!!!!

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      20.03.2022 ob 19:57 Gost gost

      Skupno ognjisce na D. Bistrici? Po moje ena bausih investicij zadnja leta... edino dixije sce trbej paulek te postaviti za ziher

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.