https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

FOTO: Predstavitev kandidatke za poslanko Mojce Marovič

18.03.2022 ob 15:40  

Včeraj v Radencih je svojo kandidaturo za poslanko v državnem zboru najavila Mojca Marovič iz Stanetincev, občine Sveti Jurij ob Ščavnici. Kot kandidatka stranke Konkretno in posredno liste Povežimo Slovenijo se prvič podaja na državnozborske volitve.

Marovičeva, ki je univerzitetno diplomirana ekonomistka in ima tudi pedagoško-andragoško izobrazbo, je na začetku svoje poklicne poti delovala v turizmu, od leta 2007 pa je zaposlena na Občini Radenci. Vrsto let je bila direktorica občinske uprave, v zadnjih letih pa je podsekretarka zadolžena za razvojne projekte in javna naročila v tej občini.

Kot kandidatka stranke Konkretno in posredno liste Povežimo Slovenijo se prvič podaja na državnozborske volitve in sicer na območju občin Apače, Gornja Radgona, Radenci in Sveti Jurij ob Ščavnici. »Na pobudo nekaterih pomembnih odločevalcev z območja teh štirih občin sem se odločila, da kandidiram na letošnjih državnozborskih volitvah. Vem kaj pomeni skozi trdo delo izpolniti svojo vizijo in vem, da je za uresničitev decentralizacije in uravnoteženega regionalnega razvoja treba slišati tudi glas predstavnikov manjših lokalnih skupnosti, izven razvijajočih se centrov v Sloveniji. Verjamem, da smo državljani pripravljeni stopiti čez ovire, ki smo si jih med sebe postavili sami in, ki po mojem mnenju niso nepremostljive, če bomo vsi sledili cilju preseganja zamer. Vem, kaj pomeni vztrajnost, požrtvovalnost, kaj pomeni pasti in vstati še močnejša. Vem, da lahko samo skozi trdo delo uresničiš zastavljene cilje tako na zasebnem, kot tudi poklicnem področju,« je ob najavi kandidature povedala Marovičeva.

V primeru izvolitve, se bo zavzemala za krepitev sodelovanja in položaja štirih občin z območja UE Gornja Radgona ter njihovega trajnostnega razvoja zato, da bodo mladi v svojem kraju dobili stanovanje in službo, si ustvarili družino ter razvijali svojo kariero.

»Pomemben je enakomeren razvoj za vse regije, tega pa bomo lahko dosegli tudi z uspešnim črpanjem nepovratnih sredstev. Vsi vemo, da je za obdobje do leta 2030 zagotovljenih cca. 10 milijard evrov, zato bo potrebno zavihati rokave in pripeljati čim več razpoložljivih sredstev v našo regijo. Prizadevala si bom za povečanje sredstev lokalnim skupnostim, predvsem za izboljšanje kvalitete življenja skozi novo infrastrukturo, energetske obnove ter energetsko samooskrbo,« je še dodala Mojca Marovič, ki bo svoje predstavitve v prihodnje organizirala tudi v preostalih treh občinah UE Gornja Radgona.

Več fotografij v spodnji galeriji …

    Fotogalerija