https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Priznanje najstarejšega obrtnika leta v roke Jožefu Lakiju iz Velike Polane

18.03.2022 ob 14:50  

Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije je včeraj na Brdu pri Kranju podelila priznanja najboljšim obrtnikom in podjetnikom zadnjih dveh let. Priznanje za najstarejšega obrtnika leta je šlo v roke Jožefu Lakiju iz Velike Polane, ki suho robo izdeluje že od leta 1967.

Letošnji izbor je že 28. po vrsti. OZS na ta način skrbi za dvig ugleda obrtnih poklicev, obrtnikov in podjetnikov ter obenem spodbuja odličnost in kakovost njihovih storitev ter izdelkov. Podelitev priznanj za najodličnejše obrtnike in podjetnike so zaradi epidemije večkrat prestaviti, včeraj je tako OZS podelila priznanja kar za dve leti. Slavnostnega dogodka se je udeležilo več visokih gostov, na čelu s predsednikom vlade Janezom Janšo. 

Obrtnik leta 2020 je po izboru komisije postal kovinostrugar Matjaž Oven, podjetnik leta 2020 pa Marijan Hertiš iz podjetja Seltron. Priznanje za obrtnika leta 2021 je pripadlo orodnemu kovaču in lesarju Jožetu Krmelju, za podjetnika leta 2021 pa Tomažu in Metki Marovt iz proizvodno-uvoznega podjetja Marovt. Priznanje za najstarejšega obrtnika leta je šlo v roke Jožefu Lakiju iz Velike Polane, ki suho robo izdeluje že od leta 1967.

"Za malo gospodarstvo sta bili zadnji dve leti zelo težki in polni preizkušenj," je izpostavil predsednik OZS Branko Meh, a dodal, da so danes tu še močnejši ter da so dokazali, da jih nobena kriza in nobena bolezen ne moreta zlomiti. "Nekateri med nami so sicer dobili praske, vendar smo preživeli," je poudaril in ob tem pohvalil tudi ukrepe vlade.

Po koronski je tu že nova kriza v Ukrajini. "Cene energentov se dvigajo in nekaterim našim članom so se stroške energije povečali za več kot 300 odstotkov," je dejal Meh in opozoril tudi na pomanjkanje sestavnih delov ter na bojazen, da se bo zaradi močno zaostrenih geopolitičnih razmer rast cen še okrepila. "Vse to močno vpliva na naše gospodarstvo," je opozoril Meh, ki tudi zdaj pričakuje pomoč vlade, saj je, kot je poudaril, malo gospodarstvo gonilo države.

"Smo v zelo zahtevnem času. Vojna v Ukrajini je spremenila vse," je poudaril Janša. Kot je dejal, se je zahodni svet ob tem izkazal za bolj povezanega, kot se je zdelo prej, in tudi bolj enotnega, čeprav še vedno ne dovolj. Povedal je, da se iščejo dodatne izvorne poti energentov in tudi rešitve za logistične težave. Hkrati je poudaril, da država v vmesnem času blaži energetsko draginjo, in da so interventni ukrepi potrebni tudi na področjih, kjer je problem cenovna dostopnost surovin, da se omogoča proizvodnja.

Foto: OZS

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      18.03.2022 ob 14:55 gost

      Zdaj de pa propadu. Ko negdo dobi nagrado ga več ni.

      2 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      18.03.2022 ob 16:07 gost

      Vse čestitke za uspeh !

      12 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      18.03.2022 ob 16:51 Gost4 gost

      Ali mi lahko uredništvo sporoči, na kateri sliki je g.Laki iz V. Polane?

      10 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      18.03.2022 ob 17:17 gost1 gost

      Tretji z desne.. ali ?!

      2 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      18.03.2022 ob 19:47 Lili gost

      Pomurec, vsaj do slike gospoda Lakija bi lahko prišli in jo dali zraven prispevka. Tako lep jubilej, pa se sploh ne potrudite, da bi skopirali eno sliko in navedli avtorja. Žalost!!! Gospodu Lakiju pa vse čestitke!

      13 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      18.03.2022 ob 19:48 gost gost

      Čelavi je zdaj mel čas priti, ovači pa nemre nikdar na sodišče, obravnave, komisije itd ? Če bi ges bil tam bi odišo, kda bi ga vido. Najmenje njega bi želo viditi.

      10 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      18.03.2022 ob 20:03 gost

      19:48 z takimi kot si ti si mi DESNIČARJI pucamo čevlje in RIT BRIŠEMO z tvojim mnenjem. TUDOM ?????????????????????

      10 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      18.03.2022 ob 20:33 gost gost

      Ej vuva zadnjiva, kak sta glupiva, škoda ka odita po zemlji. Samo smradita. Budale primitivne . Rajši san indijski muđahedin, kak vernik čelavoga pokvarjenca. Telko samospoštovanja pa še man, ki ga pa vi njegovi predpražniki nemate. Ker ga s svojo pametjo ne zmorete. Sramota ste za narod.

      5 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      18.03.2022 ob 20:59 Đuli gost

      Mudzahedini so muslimani. Ne indijci.

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.