https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

OSTALI ŠPORTI

Andreja Slokar zmagovalka slaloma v Meribelu

19.3.2022  

Slovenska alpska smučarka Andreja Slokar je zmagala na zadnjem slalomu sezone 2021/22 za svetovni pokal alpskih smučark v Meribelu v Franciji. Ana Bucik je uspeh reprezentančne kolegice dopolnila s četrtim mestom. 

Slokarjeva je bila na prvi progi s številko 13 na startu šesta z zaostankom 75 stotink. Štiriindvajsetletna Ajdovka je nato v finalu uprizorila svojo najboljšo slalomsko vožnjo v karieri ter s 1,22 sekunde prednosti prehitela takrat vodilno Hrvatico Zrinko Ljutić.

Na startu je bilo še pet tekmovalk, a nobena ni bila kos tekmovalki iz Ajdovščine. Zmagovalka slalomskega seštevka in olimpijska prvakinja Slovakinja Petra Vlhova je za Slovenko zaostala 81 stotink sekunde za tretje mesto, vodilna po prvi vožnji Nemka Lena Dürr pa je bila na koncu druga, za zmagovalko iz Slovenije je zaostala 48 stotink sekunde ter preprečila dvojne slovenske stopničke.

Druga vožnja se je ponesrečila s 47 zmagami najboljši slalomistki vseh časov Američanki Mikaeli Shiffrin, letošnji zmagovalki skupnega seštevka, ki je imela na prvi progi devet stotink naskoka pred Slokarjevo, v finalu pa je z zaostankom 1,48 sekunde padla na osmo mesto. Drugouvrščena po prvi vožnji Švicarka Michelle Gisin je v finalu zletela s proge in odstopila.

Slokarjeva je imela izjemno drugo vožnjo, le dve stotinki je bila počasnejša v finalu od Kanadčanke Ali Nullmeyer, ki je bila sicer na prvi progi petnajsta in je imela manj načeto snežno podlago.

Štiriindvajsetletna Slokarjeva je vpisala svojo drugo zmago v konkurenci svetovnega pokala. Prvič je zmagala 13. novembra lani, ko je konkurenco premagala na posamični paralelni tekmi v Lech/Zürsu, v sicer neolimpijski disciplini. Zdaj pa je Ajdovka poskrbela za svojo prvo zmago na specialnih slalomih na tekmah najvišje ravni.

Zmaga Slokarjeve je 87. slovenska zmaga v svetovnem pokalu v alpskem smučanju, 60. ženska, 48. slalomska, od tega 18. ženska slalomska zmaga.

Slokarjeva je sedma Slovenka s slalomsko zmago v svetovnem pokalu, po Urški Hrovat (5), Špeli Pretnar (5), Mateji Svet, Veroniki Šarec, Nataši Bokal, ki so osvojile po eno zmago na slalomih, ter Tini Maze (4), ki je bila pred Slokarjevo tudi zadnja slovenska zmagovalka slalomskih tekem (2014) ter zadnja Slovenka s slalomskimi stopničkami v svetovnem pokalu (2015), poroča STA.

Foto: Reuters

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      19.03.2022 ob 22:32 Avy gost

      I’ve made so far this year working online and I’m a full time student. I’m using an online business opportunity I heard about and I’ve made such great money. It’s really user friendly and I’m just so happy that I found out about it. Here’s what I do. For more details visit__________ 𝐖𝐖𝐖.𝐂𝐀𝐒𝐇𝟒𝟔.𝐂𝐎𝐌

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.