https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Na pomoč otrokom v Ukrajini tudi soboška bolnišnica

21.03.2022 ob 14:25  

Zaposleni soboške bolnišnice so skupaj zbrali štiri tisoč evrov in kupili potrebščine za otroke v sirotišnici v Lvovu. Pomoč je že v pravih rokah v Ukrajini

Zaposleni v bolnišnici so ponovno dokazali, da zmorejo skupaj veliko. Za pomoč Ukrajini, natančneje sirotišnici v Lvovu, so zbrali štiri tisoč evrov in v tej vrednosti nakupili najpotrebnejše stvari, kot so otroška hrana, higienski pripomočki za otroke in odrasle, hrana v konzervah, topla oblačila, tehnični in medicinski pripomočki, v skupni teži 1500 kg.

V Pomurju se je hitro razširila vest o njihovi akciji. V akciji so se jim pridružile Pomurske lekarne, Evangeličanska cerkev Gornji Slaveči, Srednja poklicna in tehniška šola Murska Sobota ter Rdeči križ Ljutomer.

Njihova neposredna povezava z Ukrajino je bila zdravnica, porodničarka Tanja Kružinska in Užgoroda, ki jim je zagotovila, da bodo zbrane stvari prišle do pomoči potrebnih ljudi.

Zaposleni Peter Brenčič, Peter Brenčič mlajši ter Matej Kumin so se brez pomislekov javili, da zbrano odpeljejo v Ukrajino. Donacijo so predali zdravnici Tanji Kružinski, ki je v zahvalo povedala sledeče: »Zelo sem vesela, da sem spoznala dobre ljudi, kolege iz sosednje države, ki pomagate nam Ukrajincem v tako težkih časih, kot je vojna. Iskrena hvala za vašo pomoč in podporo.« 

Vir in Foto: SBMS

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      21.03.2022 ob 17:43 gost

      Za Slovence so preobremenjeni. Za pomoč drugim pa ni nobene obremenjenosti. Koliko pomoči so bili deležni ljudje v Sloveniji te tako potrebne pomoči kero marsikdo rabi.

      14 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      21.03.2022 ob 22:08 LENDAVSKI NADVOJVODA gost

      Skrbite za svoje,ne za tuje.

      10 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      22.03.2022 ob 5:31 Adada gost

      Naši ljudje potrebujejo marsikaj ,otroci se nemorejo šolati pa to nobeden ne vidi,žalostno!

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.