https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

MLADI

Soboška gimnazijka osvojila srebrno Cankarjevo priznanje

22.3.2022  

Na državnem tekmovanju je Staša Jerič, dijakinja 3. š razreda Gimnazije Murska Sobota, osvojila srebrno Cankarjevo priznanje. 

Letošnje tekmovanje s področja slovenščine za Cankarjevo priznanje je potekalo pod krovno temo Vedre bližine med nami. Tekmovalci 1. in 2. letnikov so se za vse tri ravni tekmovanja (šolsko, območno in državno) pripravljali ob branju romana Ferija Lainščka Kurji pastir, tekmovalci 3. in 4. letnikov pa za šolsko tekmovanje ob branju drame Alenke Goljevšček Kermauner Pod Prešernovo glavo, za območno še ob drami iste avtorice Srečna draga vas domača, za državno pa še ob drami Georgea Bernarda Shawa Pygmalion.

Na šolskem tekmovanju so dijaki Gimnazije Murska Sobota prejeli šest bronastih priznanj, na območnem dve srebrni, na državnem pa je Staša Jerič, dijakinja 3. š razreda, dosegla srebrno priznanje, so zapisali na facebook strani Gimanzije Murska Sobota. 

Foto: Gimanzija Murska Sobota

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      22.03.2022 ob 21:14 ??? gost

      Ges man doma na stene 2 zlative pa me nišče po novinaj na vlače

      8 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.