https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

V Planico tudi 150 otrok in spremljevalcev iz Pomurja

23.03.2022 ob 9:00  

Po dveh letih samevanja tribun v dolini pod Poncami bo ta konec tedna navijaška mesta ob izteku planiške letalnice znova zasedlo več tisoč ljubiteljev smučarskih skokov. Z akcijo Otroci Triglava bo za smučarske skakalce v četrtek, 24. marca, navijalo tudi skoraj 4.000 otrok iz vse Slovenije, tudi iz Pomurja.

V Zavarovalnici Triglav so tekmovanja v smučarskih poletih v Planici v minulih dveh letih podprli z razvojem edinstvenega virtualnega doživetja: medtem ko so navijači v virtualnem prostoru lahko skoke spremljali iz svojega naslanjača, so bili smučarji skakalci njihove spodbude deležni na posebnih ekranih ob izteku letalnice. A po dvoletnem premoru si bodo slovenski smučarski praznik znova lahko v živo ogledali številni navijači vseh generacij.

Zavarovalnica Triglav bo tako letos v okviru akcije Otroci Triglava v Planici ogled kvalifikacijske tekme ob zaključku svetovnega pokala v smučarskih skokih omogočila več kot 4.000 osebam ali več kot 3.770 otrokom s spremljevalci, 11 velikim družinam in okoli 200 osebam s posebnimi potrebami. Med njimi bo tudi 150 otrok in njihovih spremljevalcev iz Pomurja.

»Murskosoboška območna enota naše zavarovalnice je z lokalno skupnostjo že tradicionalno povezana skozi podporo projektom in aktivnostim, ki varujejo življenja ter krepijo zdravje. S tem namenom želimo zdrav življenjski slog približati tudi najmlajšim članom naše družbe. Zato se veselimo, da lahko po dveh letih premora ogled smučarskih skokov in pogled na junake zime, ki bo otroke zagotovo spodbudili k športnemu ter s tem zdravemu načinu življenja, omogočimo kar 150 otrokom s treh pomurskih osnovnih šol,« je pred četrtkovim dnevom v Planici povedal Sandi Štefan Flisar, direktor območne enote Murska Sobota v Zavarovalnici Triglav.

Akcija Otroci Triglava v Planici je ena od aktivnosti, s katerimi Zavarovalnica Triglav že več desetletij sodeluje pri ustvarjanju največjega slovenskega športnega spektakla. »S smučarskimi skoki v Planici smo povezani že več kot pol stoletja. Vsaj od leta 1979 ogled tekmovanj v dolini pod Poncami omogočamo tudi osnovnošolcem in njihovim spremljevalcem. V tem času smo nepozabno doživetje omogočili že več kot 100.000 mladim navijačem,« je dejal Tadej Čoroli, član uprave Zavarovalnice Triglav.

Med tistimi, ki se dogodka najbolj veselijo, so poleg najmlajših navijačev zagotovo tudi smučarji skakalci. »Zaključek sezone je v mojih očeh dogodek, ki ga soustvarjamo tako skakalci kot tudi navijači. Ker v zadnjih dveh letih v Planici ni bilo navijačev, imam občutek, kot da ni bilo niti Planice. Zato me misel, da bodo tribune ob izteku skakalnice ponovno zasedli mladi ljubitelji smučarskih skokov, zelo veseli. Vedno mi je lepo, ko se po skoku ustavim med najmlajšimi gledalci, ki jim srce gori za navijanje,« je v pričakovanju zadnjih tekem letošnje sezone povedal Peter Prevc in ob tem v Planico povabil ljubitelje smučarskih skokov vseh generacij: »Močno upam, da navijači pogrešajo planiški praznik prav toliko, kot jaz pogrešam njih. Zato res lepo vabim vse generacije, naj pridejo v Planico, kjer bomo skupaj ustvarili nepozabne spomine.«

Foto: arhiv ZT.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      23.03.2022 ob 10:39 gost

      Država je pozabila ukrajinske begunce peljati v Planico. Ker itak smo država kera nima doma prepotrebnih ubobžanih pomoči potrebnih ljudi.

      7 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      23.03.2022 ob 20:39 gost

      Kaj pa covid, ko ga šiša glavno ka je raja pijana v Planici. Ali imate zadosti piva in vina ?

      3 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.