https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Oživiti želijo železniško povezavo med Lendavo in Čakovcem

02.04.2022 ob 11:00  

V Občini Lendava si prizadevajo za ponovno uvedbo železniške povezave s hrvaškim Čakovcem. O tem so se nedavno na delovnem srečanju pogovarjali župan občine Lendava Janez Magyar, namestnik župana Medžimurske županije Josip Grivec in predsednik Hrvaškega kulturnega društva Pomurje ter Zveze hrvaških društev v Sloveniji Đanino Kutnjak.

Ker v Sloveniji že nekaj časa načrtujejo ureditev železniške povezave Beltinci - Lendava, na Hrvaškem pa nove hitre proge Čakovec - Zagreb, vidita strani možnost za ponovno oživitev železniške povezave med Čakovcem in Lendavo. Kot je po srečanju povedal Kutnjak, bodo preučili možnosti in pripravili projekt, za katerega bi želeli pridobiti tudi evropska sredstva.

V preteklosti je vlak med Čakovcem in Lendavo že vozil. Takrat je bil to turistični vlak, ki je dvakrat tedensko vozil med krajema. A je to pred leti zamrlo, je pojasnil Kutnjak.

Zaenkrat razmišljajo o ponovni vzpostavitvi turistične železniške povezave; vlak bi v sredo vozil iz Lendave na sejem v Čakovec, v petek pa iz Čakovca v Lendavo. Vozil bi tudi ob posebnih dogodkih in prireditvah v Čakovcu in Lendavi, kot so Porcijunkulovo, Bogračfest in Lendavska trgatev.

Na delovnem srečanju so govorili tudi o odkritju kipa Nikola VII. Zrinskega Čakovskega pri Hrvaškem kulturnem centru Zrinski v Lendavi. Spomenik so želeli postaviti že lani, ko so prenovili in razširili prostore kulturnega centra, a zaradi epidemije do tega ni prišlo. Predvidoma ga bodo odkrili maja letos, poroča STA.

Foto: Občina Lendava

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      02.04.2022 ob 13:52 gost

      Vse se bo vrnilo kar je že bilo za časa Tituja. To so itak bili časi zlate dobe življenja. Zdaj se pa samo krade in izkoriščena ljudi na vseh področjih. Temu se pravi drmokracija,,,, drek,,, pa taka demokracija same laži, kraje, kopičenja bogastva tajkunov lobistov vladnih oligarhov same pijavke državne blagajne. Desni buziji.

      18 14 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      02.04.2022 ob 14:06 gost

      Demokracijo najbolj zna demonstrirati Joužek Horvat nsi in,,, januš grozni,,, SDS. Keri lažejo, kradejo, financirajo lobiste, tajkune, oligarhe, svoje podmladek zdrogirane itd. Temu se pravi demokracija. Pri tem Dejanu sta pa pomagala Počivausek povežimo Slovenijo in Aleksandra Pivec keriva sta prodala stranko SMC in DeSUS za svoje ministrske stolčke. Enkrat lopov vedno lopov.

      17 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      02.04.2022 ob 14:27 GOST gost

      BILI SO KURAC NEJ BOLJŠI ČASI BREZ KAVE PRAŠKA PAR NEPAR GOLAZEN KUMUNISTIČKA SAMO ZA SVOJ ŽEP GLEDAJO LEVAKI

      16 22 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        02.04.2022 ob 14:39 gost

        Golazen je tvoj stari v jajcih nosil, ko je Tito živel in nam omogočil dobro življenje, ki ga nikoli več ne bo. Pri starosti 29 le sva z ženo zgradila veliko hišo, danes pa delavec do stanovanja ne more. Bolje bi bilo, da bi te stari v jajcih zadržal.

        23 13 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        02.04.2022 ob 14:43 Magyar Bacsi gost

        Ti golazen zblojena, ne lajaj, danes pa je lačen in nima za preživeti. Takrat pa je narod imel denar in čez mejo je vse dobil. Zblojenec, črni domobranec, drislavi, isti si kot puklasti, čelavi domobranec. Tito je večna legenda, puklasti pa je pičkin dim, ki bo jutri že izpuhtel v zraku. Revčki domobranski, skrijte se v staro vašo postojanko na Turjaku.......golazen.

        21 15 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      02.04.2022 ob 14:46 Čergoli gost

      Golazen - izdajalska domobranska.

      12 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      02.04.2022 ob 15:09 GOST gost

      NE LAŽI HIŠO SI NAPRAVO KA SI VKRADNO SAKŠI CVEK PA ŠRAJF STE ZNOSILI VRATARI STE NOSILI PIJAČO TE PA NAKLADAJ NEJ SMO MI OD GNES ENOSTAVNO KA SE DALO STE ODNESLI ZATO PA VRAG VSE ZEJ BOLIJ NEJ BANDA RDEČA ZAJ KRADNITE DA SO KAMERE AJDI

      19 13 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      02.04.2022 ob 16:13 Gajdar gost

      Ne železniška proga Lendava-Čakovec, ampak Lendava- Beltinci. Železniška proga Lenti-Lendava- Beltinci-Ljubljana-Koper je gospodarsko veliko pomembnejša od proge Koper - Ljubljana- Hodoš. Hrvati pospešeno gradijo hitrejšo od Slovenije progo Kotoriba - Rijeka. Z progo (Lenti) - Lendava- Čakovec si želijo zavarovati "železniški hrbet". Okoli 70% vsega gospodarskega tovora gre na Kotoribo (ves centralni del Madžarske, Ukrajina itd.), proga Koper-Hodoš pokriva le Budimpeščanki gospodarski bazen. Takoj prekiniti ta škodljiva pogajanja o progi Lendava-Čakovec in takoj pristopiti k umeščanju povezovalne železniške proge Lenti- Lendava-Beltinci, najbolje ob sedanji avtocesti Lipovci-Lendava. Po koncu vojne v Ukrajini bo ogromno tovora s to državo in kdo bo imel povezavo od pristanišča v Jadranu do osrednje Madžarske in preko nje do Ukrajine bo transportni zmagovalec. Bojim se da bo to Hrvaška luka in ne Luka Koper.

      19 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        03.04.2022 ob 6:50 gost

        Verjetno de jako pomembno..ne pijtate pa se kelko njiv de se z tem uničilo..prihajajo težki časi in mo njive nucali

        0 4 Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      02.04.2022 ob 16:28 Lendava gost

      Oživiti želijo železniško povezavo med Lendavo in Čakovcem , za pozdraviti in ta župan je sposoben to spraviti skozi !!

      5 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      02.04.2022 ob 17:32 gost gost

      Komu na čast de ta proga? Kdo se bo vozil tja in za kaj? To bo le zapravljanje denarja, pa nabiranje predvolilnih točk temu turbaškemu županu.

      14 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      02.04.2022 ob 19:02 gost

      Vogri du se vozili na Hrvaško jest pa pit.

      4 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      02.04.2022 ob 19:11 gost

      S tem vlakom du se vozili desni buziji. Keri so prodali Prekmurje Madžarom. Zaposlili pa vse hrvateka v Lendavi Slovenci pa ne morejo priti do službe.

      8 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      02.04.2022 ob 20:27 Clifford Heinz gost

      Konačno! Postoji sjajan način kako možete raditi online od kuće koristeći svoje računalo i istovremeno zaraditi... Potrebno je samo osnovno znanje o internetu i brza internetska veza... Zaradite čak 3000 USD tjedno... Saznajte više o tome ovdje.............._𝐖𝐰𝐰.𝐥𝐢𝐯𝐞𝐣𝐨𝐛𝟐𝟒𝟕.𝐜𝐨𝐦

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      04.04.2022 ob 23:35 Kepa gost

      Ena predvolilna farsa

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.