https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Začetek del kolesarske steze Dolga vas - Lendava - Trimlini

24.03.2022 ob 6:05  

V Dolgi vasi so stekla gradbena dela za izgradnjo kolesarske steze na relaciji Dolga vas – Lendava – Trimlini, v sklopu projekta Kolesarska steza Lendava – Velika Polana – Črenšovci. Začetek gradnje si je na terenu ogledal tudi župan Občine Lendava Janez Magyar.

Steza je razdeljena na dva odseka, in sicer na odsek A, ki se začne v Dolgi vasi pri pokopališču, poteka po trasi nekdanje železnice in se zaključi v Slomškovem naselju, kjer se naveže na že zgrajeno kolesarsko in pešpot ob nekdanjem Kobiljskem potoku. Dolžina tega odseka je 1.650 metrov.

Odsek B se začne pri počivališču za kolesarje, nasproti trgovine Spar, kjer je zaključek obstoječe peš in kolesarske steze, poteka na levem bregu reke Ledave do mostu pri DOŠ 1, kjer prečka reko in nadaljuje po desnem bregu do naselja Trimlini. Dolžina odseka B je 2.275 m. Kolesarska steza je dvosmerna, širine 2,5 metra.

Vrednost investicije je 635.850,74 evra, projekt pa je sofinanciran s strani Ministrstva za infrastrukturo in EU kohezijskega sklada, v višini 414.904,10 evra. Občina Lendava se Vladi RS zahvaljuje za podporo pri projektu. Zaključek projekta je predviden konec leta 2022, so zapisali na strani občine.

Foto: Občina Lendava

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      24.03.2022 ob 8:51 gost

      Vse se dela pred volitvami. Kaj so delali dve leti kovida ko ni bilo prometa ko je bil mir na cestah. Aha volitev ni bilo na vidiku. In glej ga zlomka kere občine so začele kao nekaj pol projekte delati. Tam kjer so od inski šerifi iz stranke SDS ali pa nsi. Stranke kere se hvalijo kako v Sloveniji teče med in mleko. Zradirali so pa 300.000 ljudi pod pragom revščine, mlade brez služb in z velikim izobrazbami njihova delavna mesta pa zasedajo ljudje brez znanja brez izobrazbe so pa v stranki SDS ali nsi.

      10 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      24.03.2022 ob 18:24 strankar gost

      Ja, čez pol leta pa bodo gor prišli da asfalt ni dober ali kaj drugega. tipično lendavsko sranje

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      25.03.2022 ob 6:32 Titi gost

      Kak je pa tej loverboj podmukli. Drugo ne dela kak se slika

      1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        26.03.2022 ob 10:44 slubic gost

        saj drugo itak ne znajo. nastavit se aparatu pri dogodkih, tolko da mislimo da zares kaj delajo. marš, vsem tem glavašem bi dal, da ročno kopajo. bi vsaj enkrat izkusili kaj je zares delo ne pa tisto njihovo podpisovanje papirjev in dobre plače+kar pokradejo, s katerimi jim želim vse najslabše!

        3 2 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.