https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Jutri policijska akcija na kar 600 lokacijah, 12 v Pomurju

23.03.2022 ob 13:00  

Jutri bodo policisti na okoli 600 lokacijah po vsej državi že drugič letos izvedli tako imenovani maratonski nadzor hitrosti. Nadzor bo potekal od 6. do 18. ure. Znane so tudi že lokacije meritev.

"Tako kot je praksa že zadnjih nekaj let, želimo z okrepitvijo nadzora nad prehitrimi vozniki in javno objavo točnih lokacij vseh meritev v slovenski policiji tudi tokrat pokazati, da je naša želja delovati predvsem preventivno in doseči, da bi vozniki z umirjeno in defenzivno vožnjo prispevali k varnejšim cestam," poudarjajo na policiji.

Jutri bo pri nadzoru sodelovalo 188 policistov

Pri maratonu nadzora hitrosti bo sodelovalo 188 policistov. Občasno se jim bodo pridružile tudi ostale patrulje, ki bodo nadzor izvajale ob rednem delu, v okviru nacionalne preventivne akcije Hitrost, ki poteka cel teden, kar pomeni, da vozniki lahko pričakujejo dodatne policijske kontrole tudi na drugih lokacijah.

Lokacije v Pomurju

Lokacije meritve najdete tukaj.

Z maratonom nadzora hitrosti želijo spreminjati vozniške navade

Maraton nadzora hitrosti bodo v Sloveniji tokrat izvedli že osmo leto zapored. Izkušnje iz preteklih let kažejo, da policisti na dan nadzora ugotavljajo zelo malo prekoračitev hitrosti, kar je tudi glavni namen akcije. Hitrost prekorači okrog 3,5 odstotka voznikov v času akcije, medtem ko ob izvajanju rednih kontrol ugotavljajo okrog 8 odstotkov prekoračitev.

"Osnovni namen nadzora ni usmerjen v kaznovanje voznikov, temveč v spreminjanje njihovih vozniških navad. Vožnja v skladu s predpisi od voznikov zahteva, da spremljajo prometno signalizacijo in se ravnajo po omejitvah hitrosti, nikakor pa ni namen nadzora, da bi vozniki v pričakovanju kontrol vozili nerazumno počasi in s tem ovirali promet. Od voznikov torej pričakujemo, da poznajo omejitve hitrosti in da jih vseskozi spoštujejo, predvsem pa da takšen vzorec vožnje obdržijo tudi takrat, ko ni nadzorov," so še zapisali.

Foto: Policija

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      23.03.2022 ob 13:18 Javni Sektor gost

      Mene zanima koliko norcev v Audi Q6 itd preseratojev dejansko ustavijo. Ker nas majhne ljudi za 10 kmh na uro na avtocesti ali 20 jebejo v glavo. Oni prehiteva po dolgem in po cez. V zožanju se preriva do konca pasu notri mi vsi ki stojimo v koloni smo pa idioti. Oni si itak podrejajo svoja pravila in argumentirajo po svoje. Kakor je njim prav in lažje. Tam kjer bi morali delati red jih ni najlažje se je spravljati na siromake.

      27 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        23.03.2022 ob 18:24 gost

        Zato pa pazite v varzeji pri nasipu, bela mama vas komaj čaka z Stinger respeterun, ka vam sprazni se te zadnje kinte iz žepa ...

        6 1 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      23.03.2022 ob 14:12 gost

      Raje spoštuj cestnoprometna pravila pa se ti nihče ne bo j... v glavo. Še večkrat bi morale biti takšne in podobne akcije.

      16 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      23.03.2022 ob 17:34 gost

      Gdo bo pa lovil hitre in pijane policiste.

      11 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      23.03.2022 ob 18:52 gost

      Gda prijde levoroka garnizija na oblast( upam da hitro ) se bomo vozili prosto po prešernu ! Nobenih pravil ki bi nas udarjale po žepu !

      3 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      23.03.2022 ob 21:33 Gajdar gost

      Veliko boljša bi bila avstrijska metoda. Avstrijski policisti merijo hitrost v najbolj kritičnih točkah v naselju ali mestu (šola, bolnica, pošta itd.). Nikoli Avstrijci ne merijo hitrosti točno pri tabli, ki označuje ime naselja li mesta (začetek omejitve 50km). Pri nas pa na primer v Rakičanu in v Veržeju najraje merijo ravno pri tabli saj vejo, da še nekaj 10 metrov avto ima nekaj čez 50 km.

      10 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.