https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

FOTO: Svojo kandidaturo za poslanca najavil Mitja Slavinec

24.03.2022 ob 18:00  

Svojo kandidaturo za poslanca Državnega zbora Republike Slovenije je včeraj v salonu Murske Republike v kompleksu hotela Zvezda najavil dr. Mitja Slavinec. Kandidiral bo v volilnem okraju Murska Sobota 2, ki zajema poleg Murske Sobote tudi Beltince in Moravske Toplice. 

Svojo kandidaturo za poslanca Državnega zbora Republike Slovenije je v salonu Murske Republike najavil dr. Mitja Slavinec. Kandidiral bo v volilnem okraju Murska Sobota 2, ki zajema več občin, med njimi poleg Murske Sobote tudi Beltince in Moravske Toplice.

»V času prelomnih odločitev je pomembno, da se posamezniki, ki imajo prepoznavnost in zgodovino pozitivnih dejanj v dobro regije izpostavijo in prevzemajo odgovornost,« je Slavinec izpostavil pred zbranimi občani.

Tako je poteza dr. Slavinca logično nadaljevanje opravljanja poslanstva v dobro prebivalcev Pomurja. Pri tem pa potrebuje zaupanje Pomurk in Pomurcev. Ravno zato, ker v politiki ni novinec, se dobro zaveda, da tam ni prostora za delitve in negativizem. »Če hočemo delati v dobrobit regije, se je izkazalo, da je potrebno pogledati nad interese dnevne politike,« dodaja dr. Slavinec.

Ob neformalnem druženju ob najavi kandidature je med prisotnimi potekala razprava o aktualnih temah v regiji in o prioritetah, ki jih nosilci funkcij v Ljubljani morajo zagovarjati v dobrobit Prekmurja. Dr. Slavinec je ob navedbi svojih načrtov in prioritet več povedal tudi o konkretnih in že izvedenih projektih, ki jih je spodbujal kot državni sekretar na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport, se zanje trudil in je danes ob pogledu nazaj lahko zadovoljen.

Dr. Slavinec je ob tem še posebej izpostavil: »Sam se skozi vso svojo profesionalno in tudi politično kariero zavzemam za enakomeren regionalni razvoj. Vse regije imajo zelo velik potencial, vendar so jim vrata praviloma manj odprta, nikakor pa ne smejo prav Prekmurju biti najmanj odprta. Prekmurje je regija velikih priložnosti in ob izdatnejši podpori države jih bomo lahko ustvarili še več. Večjo podporo države pa nam bodo lahko zagotovili predvsem tisti Prekmurci, ki bodo o tem imeli priložnost odločati. Zato je pomembno, da je čim več naših ljudi na pomembnih položajih, še pomembneje pa, da ti ljudje nikoli ne bodo pozabili od kod so doma.«

Slavinec dodaja tudi, da je vabilo za kandidaturo na skupni listi strank Povežimo Slovenijo sprejel, ker se zaveda, kje so njegove korenine in želi Prekmurju pomagati k napredku.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija