https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Ob Ledavi so zasadili drevored japonskih češenj

Lendava, 24.03.2022 ob 13:10  

V Lendavi so danes, 24. marca 2022, ob trasi Kolodvorske ulice ob Ledavi zasadili drevored japonskih češenj v okviru projekta Veleposlaništva Japonske v Sloveniji.

Drevored japonskih češenj »sakura« so zasadili v spomin na olimpijske in paraolimpijske igre v Tokiu 2020 ter na 30. obletnico vzpostavitve diplomatskih odnosov med Japonsko in Slovenijo.

»Veseli me, da smo po štirih mesecih prišli do faze, ki smo jo z veleposlanikom Japonske načrtovali novembra,« je ob zasaditvi drevesa povedal župan Občine Lendava Janez Magyar in med drugim izpostavil, da so v projektu sodelovali tudi s podjetjem Daihen Varstroj.

Vrednost projekta je 22 tisoč evrov, k znesku pa je prispeval tudi Daihen Varstroj in sicer 7 tisoč evrov. Pred slavnostno zasaditvijo češenj sta predsednik uprave podjetja Daihen Varstroj mag. Matjaž Vnuk in župan Občine Lendava Janez Magyar v Mestni hiši tudi podpisala Memorandum o sodelovanju pri Projektu Sakura.

Ob Ledavi so v dolžini 690 metrov posadili 68 medovitih japonskih dreves »sakura«, je povedal župan, ki je spomnil tudi, da je v soboto, 26. marca, dan medovitih rastlin. Ob tem je izpostavil, da želijo z zasaditvijo dreves nadaljevati tudi po drugih lokacijah in Lendavo postaviti kot občino zelene prihodnosti. S sajenjem tudi drugih medovitih rastlin pa bodo poskrbeli tudi za čebelarstvo.

»Daihen korporacija ima v svojem poslanstvu zapisano sodelovanje z lokalno skupnostjo. Zaradi tega smo na pobudo japonskega veleposlanika z veseljem pristopili k projektu sakura. Ta projekt je naš korak k povezavi z lokalno skupnostjo in nadgradnja dobrega sodelovanja z Občino Lendava,« je povedal predsednik uprave Daihen Varstroja Matjaž Vnuk.

Na dogodku je bil prisoten tudi namestnik veleposlanika Japonske v Sloveniji Aoki Takashi. »Japonska češnja oz. sakura je en izmed najbolj prepoznanih simbolov Japonske,« je povedal Takashi in pojasnil, da je namen projekt sakura posaditi japonske češnje v mestih in naseljih, ki imajo posebne vezi z Japonsko. 

Več fotografij v spodnji galeriji …

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      24.03.2022 ob 13:36 LENDAVSKI NADVOJVODA gost

      Janči se samo slika,niti zapiknil ni lopate.Sadila je Komunala.Po veliki karieri bo spet vozil kombi pri sinovih,tak je to.

      18 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        27.03.2022 ob 3:14 Magyar Bacsi gost

        Mogoče bo pa celo zlagal izdelke na police v Hungarikum trgovinah. Mogoče pa bo doživel novih 5 minut slave. sicer jih je že ampak kdo bi vedel?????

        5 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      24.03.2022 ob 14:13 gost

      Orbanov les.

      7 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      24.03.2022 ob 14:57 Hat gost

      Jaj jaj, ta magyar jancsi samo naklada. Včeraj z Čehom, ki bise rad kopal v topli vodi, ki mu ga župan ponujal, danes z japonskimi črešnjami, ki mu je Szobočan Pista zrihtal. Ja pa to se res norca dela iz sebe.

      13 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        24.03.2022 ob 15:50 LENDAVSKI NADVOJVODA gost

        Samo vprašam,a je oni Szobočan Pišta Vogrin éli pa se tou dela,govori namreč ogabno Vugrsku grlenu lendavščino,po moje je živčnež nekulturni.To bo.

        8 9 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      24.03.2022 ob 15:30 surkoš pali gost

      Of debeli pa podpera gandelaber ka se ne bi podprl . Ste ga mogli gor dati ko ne dela nič plačo pa dobij ?

      6 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      24.03.2022 ob 15:31 LENDAVSKI NADVOJVODA gost

      Kmet Janči,vedno poslovodja v Dolgi vasi( Mercator),nezna se on oblečti,poglejte ga,čevlje,barvo stilistično poglejte,aha,niti kmet ni,kdo pa tako drži lopato.Vozil bo kombi v podjetju sinov,pa naj okoli sodišča pazi,pa naj ne pobegne spet .

      10 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        24.03.2022 ob 20:15 gost

        A ko je tvoj Balažek nosil iste barve čevlje in to ob vsaki priložnosti praktično vsak dan ,takrat te to ni motilo, takrat je bil on usklajen, ma jesi budalo zavoženo tele lendavsko.

        12 8 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        27.03.2022 ob 3:26 Magyar Bacsi gost

        Rjave čevlje so se naučili nositi od kisle Blaženke. Ta pa je to enkrat enega videl v Lj in potem se rjavih kopačk vč ni ločil. Janoš bo mogoče počasi začel bolj oponašati črnega domobranca - jajoša - drislavega.

        1 1 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      24.03.2022 ob 17:22 LENDAVČAN gost

      nič ovega bodo pa drugo leto STROKOVNO IZSEKALI pa posadili druge saj drugo ne vedo kot OBREZATI drevesa kot so vrbe, breza itd to so za mene totali IDIOTI, ne pa strokovnjaki

      7 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      24.03.2022 ob 17:24 LENDAVČAN gost

      bodo pa drugo leto strokovo izsekali pa posadili drugo med tem pa STROKOVO porezali drevesa kaj takega delajo samo bedaki in idioti

      4 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      24.03.2022 ob 18:32 gost

      Masten Slavinec je napovedal kandidaturo za poslanca pri odpadnikaj povežmo Slovenijo samo bolj bi njim pasal napis povežimo mafijo. Samo so poglejte odpadnike, Koušca, Počivausek, Kangler, Podobnik, itd. Sama golazen.

      13 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        24.03.2022 ob 19:08 LENDAVSKI NADVOJVODA gost

        Sem videl tega slinastega zavaljenega v BTC,baba je vodila glavno besedo,in tega naj volimo,ta ni moški.

        3 5 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        25.03.2022 ob 5:33 LENDAVSKI NADVOJVODA gost

        Kakšna beda je ta profesore,izživlja se le nad študenti,doma je nič,le pridevnik akademski pejnezom.

        1 3 Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      24.03.2022 ob 20:25 kilonja gost

      Kaj se zajebavate ??Ob Ledavi so v dolžini 690 metrov posadili 68 medovitih japonskih dreves »sakura«...Vrednost projekta je 22 tisoč evrov ?????? 68 dreves za 22.000 € ? Sadilo je občinsko podjetje sklepam da gratis če so Japonci podarili češnje, torej od kod porabljenih 22.000 € za 68 dreves ??

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        25.03.2022 ob 5:20 LENDAVSKI NADVOJVODA gost

        Kilavi,če je izračun vsaj približen,pa zmanjšajmo za dve tretjini,sadim sam,najkasneje v enem mesecu bo urejeno,edino nekaj pirov bo crknilo.

        3 0 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        27.03.2022 ob 4:02 Magyar Bacsi gost

        Jaz se ti pridružim - vsak dan gajbo Soproni pivo, nekaj za pod zob, min dnevnica in sadiva. Ti koplješ, jaz pa sadim, zasipam luknjo in še na koncu malo zalijeva. V dobrih 10 dneh zagotovo urediva. Vmes skočiva na malico Ribiški dom je najbližje.............

        2 0 Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      25.03.2022 ob 6:48 Krnek gost

      Ejej, nekatere "lendavčane" nikak ne moreš zadovoljiti. Kritiziranje in šinfanje so prvi znaki, da vam gre dobro. Pomeni, da nimate drugega pametnejšega dela, kot kritizirati delo drugih.

      6 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        25.03.2022 ob 8:36 dušilec gost

        če pa je istina kaj pravijo. sobočan pa zato tak govori ker je obični alkoholik. pa cela družina pri takih ljudeh je histerično naravnana s kešom na čelu v upanju da se s tem čimprej zadušijo.

        3 0 Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      25.03.2022 ob 10:21 Krnek gost

      Večina del, ke se izvaja v Lendavi, je rezultat slabo načrtovanih in izvedenih del prejšnjega garniture. Če bi v času Balažeka to cesto dobro naredili in ne bi šparali na asfaltu, bi izsekana drevesa še vedno stala in bi ta denar lahko porabili drugje. Roko na srce. Balažek se je tudi mastno nabral iz lendavskaga proračuna. Ok, volitve so tu. Nekaj bo treba pokazat. 😂

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        27.03.2022 ob 3:45 Magyar Bacsi gost

        Janči bi se rad prebil proti beli Ljubljani ampak veliki Janoš mu je dal nalogo naj tu pri meji lobira za velika šefa Orbanuša, tako da bo dalje Janči ostal na šahovnici - kmet. Mislil pa je postati tekač ampak mu je Janoš prišepnil, da bo dobil nek odpadek samo naj se ne sili proti Ljubljani. Tu lepo naj nosi rjave kopačke, vmes bo kakšno srečanje z Orban Bacsijem, obiskali bodo butcher kudilo, se ga nažrli, Lovasz Kantini se ga bodo vsipali kot mavre vmes bodo Jančiju malo zobe pobelili in mu jih še malo zbrusili in to je to. Še na stolp Vinarium bodo pripeljali par deset avtobusov Hungaria Express......pa še kakšno Magyar aszon...kot je dobil Bejek 2 Slovakinji, ko je prodal Radensko. Tako se to dela v modernem svetu. Vmes pa se bodo grupno podrislali in ukozili.

        3 0 Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      26.03.2022 ob 13:22 lendavčan gost

      Ali prav vidim ceno čez 323 eurov za komad češnje.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.