https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Pomurske lekarne v zvezi z nabavami zdravil izvedle zadostne popravljalne ukrepe

24.03.2022 ob 14:45  

Pomurske lekarne Murska Sobota so v zvezi z nabavami zdravil izvedle zadostne popravljalne ukrepe, je v porevizijskem poročilu ugotovilo Računsko sodišče RS.

Računsko sodišče je konec lanskega leta v prečni reviziji nabave zdravil v Pomurskih lekarnah, Lekarni Sevnica in Lekarni Velenje v letu 2020, ugotovilo nepravilnosti, saj so zdravila še vedno naročale mimo predpisanih postopkov javnega naročanja.

Večino zdravil so namreč po neuspelem skupnem javnem naročilu Lekarniške zbornice Slovenije naročale na podlagi neposredno sklenjenih pogodb z dobavitelji. Zato jim je računsko sodišče izreklo negativno mnenje ter naložilo popravljalne ukrepe in pripravo odzivnega poročila.

Zdaj je računsko sodišče izdalo porevizijski poročili za Pomurske lekarne in Lekarno Sevnica, v njima pa ugotavlja, da sta lekarni popravljalne ukrepe izvedli zadovoljivo. V obeh lekarnah so se namreč odločili, da bodo zdravila na recept nabavili preko skupnega javnega razpisa, za zdravila brez recepta pa bosta izvedli lasten razpis

V Pomurskih lekarnah so tako znova pristopili k izvedbi skupnega javnega naročila za zdravila na recept. Tega bo za 14 lekarn izvedla lekarniška zbornica in naj bi bil objavljen ta mesec. Za zdravila brez recepta pa je direktor lekarne sprejel sklep o razpisu lastnega javnega naročila, ki bo objavljeno maja, poroča STA.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      24.03.2022 ob 15:05 apotekaroš gost

      sobočkin občinaron so pa nabili rogle….hahahaha

      2 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      24.03.2022 ob 19:22 gost gost

      Obratno, ti nevednež od prej. Rogove so si nabili lekarnari sami, s svojin ljubljenin vodjem na čelu. Zdaj do mogli delati po regelcih, ali pa nikak. Pa čas je že bil. Dosta nategavanja, zdaj se je pokazalo, kdo je imel prav, lekarna sigurno nej.

      4 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        24.03.2022 ob 22:19 replika gost

        Tikvaš ob 9:22 pa ti sploh ne veš za kaj se gre. Cene določa ZZZS in ne javni razpis. Če bodo cene na javnem razpisu nad cenami plačnika, torej ZZZS, za razliko prodamotvojo rupetino. Ne komentiraj, kar ne obvladaš. Denarja za drvarnico, poimenovano Expano, iz PL nikoli ne bo.

        3 1 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      24.03.2022 ob 22:23 cockta gost

      Ištvenem, Zajc je opet nadmudril školanoga doktoranta policista. Naš delegat Novak Peter je dal odločilni glas. Orban za borba protiv komunista daje traktore. Steyr na poti v Lendva. Sa cisterna za smrad tekočina, gnojišnica.

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      25.03.2022 ob 6:42 gost

      Veliki občinar Džurov je šel na Štajersko in se je vse uredilo !

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      25.03.2022 ob 13:28 gost

      Malo so se tovariši zajebali , računali so na denar od lekarn, samo para jok, in tako so nastali problemi , ostalo pa je tak zgodovina.

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.