https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

OSTALI ŠPORTI

Najvišja mesta na državnem prvenstvu osvojili tudi pomurski judoisti

28.3.2022  

V soboto, 26. marca, sta v Novi Gorici potekali državni prvenstvi v judu za člane/članice in mlajše kadete/kadetinje. V nedeljo, 27. marca, pa je tam potekalo še tekmovanje za Pokal Gorice. Vseh tekmovanj so se udeležili tudi pomurski judoisti.


Državno prvenstvo za člane/članice

V soboto je v Novi Gorici potekalo državno prvenstvo za člane oz. članice, ki se ga je udeležilo 108 tekmovalcev iz 23 klubov.

Med članicami je državna prvakinja v težnostni kategoriji do 48 kg postala Urška Rižnar iz Partizana Ljutomer. Tretji mesti pa sta v svojih težnostnih kategorijah osvojili Ria Gabor iz JK Lendava (do 52 kg) in Maša Slavinec iz JK Križevci (do 57 kg).

Med člani so 5. mesta v svojih težnostnih kategorijah osvojili Blaž Emeršič (do 73 kg), Narsej Lackovič (do 90 kg) in Niko Kuzma (nad 100 kg), vsi iz Partizana Ljutomer.

Državno prvenstvo za mlajše kadete/kadetinje

Prav tako je v soboto potekalo državno prvenstvo za mlajše kadete oz. kadetinje, ki se ga je udeležilo 175 tekmovalk in tekmovalcev iz 36 klubov.

Pri mlajših kadetinjah sta v težnostni kategoriji do 70 kg postali državna prvakinja Lara Škraban in državna podprvakinja Sara Sep, obe iz JK Lendava. Peta mesta so osvojile Ria Gabor iz JK Lendava (do 52 kg), Lucija Pavičić iz Partizana Ljutomer (do57 kg), Veronika Horvat iz JK Tratnjek Beltinci (do 63 kg) ter Eva Benko iz JK Radenci (nad 70 kg). Na sedmem mestu pa so končale judoistke Partizana Ljutomer - Ema Lisjak (do 48 kg) ter Nuša Dajčar in Ana Pavičić (obe do 52 kg).

Med mlajšimi kadeti je Klemen Vinkovič iz JK Murska Sobota postal državni prvak do 73 kg, v isti kategoriji je drugo mesto osvojil Matic Klemenčič prav tako iz JK Murska Sobota. Državni podprvak je postal tudi Matic Vehab iz JK Klima Center Tratnjek Beltinci v težnostni kategoriji do 46 kg. V isti kategoriji si je 3. mesto priboril Žak Rus iz Partizana Ljutomer. Prav tako sta tretje mesto osvojila Sergej Pörš iz JK Radenci (do 42 kg) in Vito Slavinec iz JK Križevcih (nad 81 kg). Lan Kovačec iz JK Murska Sobota je osvojil 5. mesto (do 50 kg), Matic Tibaot iz Partizana Ljutomer pa je bil sedmi (do 66 kg).

Pokal Gorice

V nedeljo je v Novi Gorici potekal mednarodni turnir v judu Pokal Gorice. Udeležili so se ga tudi pomurski judoisti, in sicer v starostni kategoriji mlajše kadetinje/kadeti U16.

Med mlajšimi kadetinjami so se pomerile judoistke JK Lendava. Ria Gabor (do 52 kg) in Lana Škraban (do 70 kg) sta osvojili prvi mesti, Sara Sep pa je bila druga (do 70 kg).

Med mlajšimi kadeti so tekmovali judoisti JK Murska Sobota. Prvo mesto si je priboril Klemen Vinkovič (do 73 kg). Matic Klemenčič je bil drugi (do 81 kg), Oskar Balažic tretji (do 66 kg), Lan Kovačec pa je končal na 5. mestu (do 50 kg).

Foto: JK Lendava in JK Murska Sobota

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      28.03.2022 ob 13:32 Magyar Bacsi gost

      A je napihnjencu pognala brada?????

      3 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.