https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Za pridobitev osebnih dokumentov sedaj dodatne uradne ure

29.03.2022 ob 7:00  

Upravne enote bodo imele ta teden dodatne uradne ure za pridobitev osebnih dokumentov, torej za osebne izkaznice, potne liste ali vozniška dovoljenja. V četrtek bodo okenca za nenaročene stranke odprta med 8. in 15. uro, v soboto pa od 8. do 12. ure, so objavili na spletni strani ministrstva za javno upravo.

Upravne enote bodo do nadaljnjega podaljšale uradne ure tudi glede na posebnosti svojega lokalnega okolja in organizacijo dela. Državljane zato prosijo, da pred obiskom upravne enote preverijo aktualni delovni čas, ki je objavljen na spletni strani posameznih upravnih enot.

Na ministrstvu poudarjajo, da lahko državljani osebne dokumente uredijo na kateri koli upravni enoti v Sloveniji, ne le v kraju bivanja. Upravne enote so namreč zelo različno obremenjene. Državljane pozivajo tudi, da se v čim večji meri poslužujejo elektronskega načina poslovanja.

Upravne enote že zaznavajo povečam interes državljanov, saj bo letos potekla veljavnost velikemu številu osebnih dokumentov. Zaradi povečanega števila vlog pa se pojavljajo zaostanki na področju tujcev. Minister za javno upravo Boštjan Koritnik je zato načelnicam in načelnikom upravnih enot zagotovil pomoč pri obvladovanju množične menjave osebnih dokumentov in zaostankov na področju tujcev.

Pomoč je ponudil v obliki dodatne informacijske tehnologije, na kadrovskem področju je vse zaposlene pozval k sodelovanju, kot možnost pa navedel tudi aktivacijo upokojenih javnih uslužbencev. Za zaposlene, ki bodo sodelovali v projektu obvladovanja zaostankov v upravnih enotah, pa bodo zagotovili tudi dodatna finančna sredstva, so še zapisali.

Nov delovni čas UE Murska Sobota

Upravna enota Murska Sobota sporoča, da bo zaradi pričakovanega pripada na področju zamenjave osebnih dokumentov od 31. marca 2022 naprej zagotavljala dodatne ure. Le te bo zagotavljala vsak četrtek med 8. in 12. uro ter med 13. in 15. uro, ob petkih bo uradne ure podaljšala do 15. ure in kot dodatne delovne ure v zvezi z menjavo osebnih dokumentov bo odprta tudi v soboto, 2. aprila 2022, med 8. in 12. uro. 

Foto: izrez iz videa

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      29.03.2022 ob 16:30 gost

      Tisti,ki so si to izmislili in sprejeli nam naj vse to plačajo .

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.