https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

30. Regijsko srečanje mladih raziskovalcev Pomurja

29.03.2022 ob 17:00  

V ponedeljek, 28. marca 2022, je v prostorih Ekonomske šole Murska Sobota potekalo 30. Regijsko srečanje mladih raziskovalcev Pomurja. Srečanje je otvoril ravnatelj Darko Petrijan, ki je vse zbrane v uvodu tudi nagovoril.

V sklopu projekta Srečanje mladih raziskovalcev Slovenije so mladi iz osnovnih in srednjih šol letos pripravljali raziskovalne naloge s kar 19 različnih področij. Skozi proces priprave raziskovalnih nalog nadgrajujejo v šoli pridobljeno znanje, se interesno usmerjajo v različna področja znanosti ter se učijo raziskovalnih metod. Na srečanju imajo možnost o svojem delu razpravljati s strokovnjaki in javno predstaviti rezultate svojega raziskovanja.

Na regijsko srečanje mladih raziskovalcev Pomurja so mladi raziskovalci letos prijavili kar 42 raziskovalnih nalog na 14 različnih področjih. Med nalogami na različnih strokovnih področjih je 17 osnovnošolskih (iz 8 OŠ) in 25 srednješolskih nalog (iz 3 SŠ). Naloge zajemajo zelo razgibano vsebino z aktualnimi družbenimi in naravoslovnimi temami.

Včeraj je 71 mladih raziskovalcev (31 osnovnošolcev in 40 srednješolcev) predstavilo svoje raziskovalne naloge na zagovorih, kjer so jih poslušali in ocenili recenzenti ter najboljše raziskovalne naloge tudi predlagali za napredovanje na državno tekmovanje, kibo potekalo predvidoma 16. maja v Murski Soboti.

Rezultati srečanja

Med osnovnošolci so avtorjem raziskovalnih nalog podelili 6 zlatih, 6 srebrnih in 5 bronastih priznanj, srednješolski avtorji pa so prejeli za svoje raziskovalne naloge 10 zlatih, 9 srebrnih in 6 bronastih priznanj. Kar 30 nalog se je uvrstilo na državno srečanje in sicer 12 osnovnošolskih in 18 srednješolskih. Med osnovnimi šolami so napredovale OŠ Sv. Jurij ob Ščavnici, OŠ Bakovci, OŠ Odranci, OŠ Beltinci, OŠ Sv. Jurij, OŠ Cankova in OŠ I Murska Sobota. Med srednjimi so napredovale na državno srečanje Gimnazija F. M. Ljutomer, Biotehniška šola Rakičan in Gimnazija Murska Sobota, so sporočili iz RC ZOTKS Murska Sobota in Maribor. 

Foto: RC ZOTKS 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.