https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Zalezovalec sodnika na obveznem psihiatričnem zdravljenju

01.04.2022 ob 14:20  

Ljutomerčan, ki je pred sodiščem v Ljutomeru z macolo razbil avto sodnika Gorazda Tivadarja, za dejanje ne bo kazensko odgovarjal, saj je obveljal za neprištevnega. Sodnica mu je izrekla varnostni ukrep obveznega psihiatričnega zdravljenja in varstva v ustrezni ustanovi. 

Sodnica mariborskega okrajnega sodišča Helena Melliwa je Ljutomerčana zaradi zalezovanja sodnika in dejstva, da se je z macolo znesel nad njegovim avtomobilom, poklicala na kazensko odgovornost konec februarja.

Sodni izvedenec psihiatrične stroke Mladen Vrabič je ocenil, da obdolženi zaradi svojih duševnih motenj ni razumel pomena in posledic svojih dejanj. Sodnica je za oceno zaprosila še komisijo za izvedeniška mnenja Medicinske fakultete Univerze v Ljubljani.

Podrobnosti mnenja komisije niso znane, saj je bilo med njegovo predstavitvijo sojenje zaprto za javnost. Obdolženega pa naj bi neuradno tudi komisija ocenila za neprištevnega. Tožilka Aleksandra Kolarič je namreč v sredo obtožni predlog spremenila v predlog za izrek varnostnega ukrepa obveznega psihiatričnega zdravljenja.

Sodnica je po izpeljanem dokaznem postopku sledila zahtevi tožilke in obdolženemu izrekla varnostni ukrep obveznega psihiatričnega zdravljenja in varstva v ustrezni ustanovi. V praksi to pomeni, da ostaja zaprt na forenzičnem oddelku mariborske psihiatrije.

Varnostni ukrep sme trajati največ pet let, s tem da mora sodišče vsakokrat po preteku šestih mesecev znova odločati, ali sta nadaljnje zdravljenje in varstvo v zdravstvenem zavodu še potrebna.

Sodnik na Okrajnem sodišču v Ljutomeru Gorazd Tivadar je bil v zadnjih dveh letih dvakrat tarča napada istega storilca. Leta 2020 ga je ta fizično napadel in poškodoval, 18. januarja letos pa je na parkirišču pred sodno zgradbo s kladivom razbil vetrobranski stekli na sodnikovem osebnem avtomobilu. Oba napada sta bila po navedbah Slovenskega sodniškega društva povezana z njegovim sodniškim delom, poroča STA.

Foto: izrez

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      01.04.2022 ob 18:12 gost

      Samo navadni smrtnik je moral na obvezno zdravljenje kaj pa druga plat medalje. Ali nismo vsi pred zakonom enaki. Zakaj je pa prišlo do take komunikacije. Mogoče mu je bila storjena krivica z strani sodnika. Pa je pač od reagiral na tak način. Kajti evropsko sodišče nas savari da imamo v Sloveniji najmanj 100 sodnikov podkupljivih.

      12 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      02.04.2022 ob 2:49 Pijani policisti gost

      oe24.at/oesterreich/chronik/wien/securitys-von-kanzlerfamilie-bauten-betrunken-unfall

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.