https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

V Črenšovcih razpisali fotografski natečaj »Tü san dumá...«

08.04.2022 ob 6:05  

Kulturno-turistično društvo Črenšovci in Občina Črenšovci sta ob 12. občinskem prazniku Občine razpisala fotografski natečaj na temo »Tü san dumá…(kulturna in naravna dediščina moje vasi)«. Fotografski natečaj poteka v dveh ločenih kategorijah, in sicer za odrasle in mlade.

Zbirajo torej fotografije, ki so nastale na območje Občine Črenšovci, in sicer fotografije kulturne dediščine (stavbe, običaji, kulinarika …) in bogastva naravne dediščine (narava – polja in gozdovi, reka Mura in potoki ...).

»Številni utrinki so pogosto že ujeti v fotografske objektive in objavljeni na različnih družabnih omrežjih. Občane in zainteresirane spodbujamo, da v vsakdanjem utripu življenja naših vasi ujamejo svoj trenutek kulture in narave, ki predstavlja naše kraje in občino,« so zapisali v razpisu.

Fotografski natečaj za odrasle

Na fotografskem natečaju v kategoriji ODRASLI lahko avtorji sodelujejo z največ tremi fotografijami v črno-beli ali barvni tehniki.

Vse prispele fotografije bodo anonimizirane. Med prispelimi fotografijami, ki bodo ustrezale vsem pogojem razpisa, bo strokovna komisija izbrala 3 najboljše, ki bodo nagrajene z denarnimi nagradami (150 € za 1. mesto, 100 € za 2. mesto in 50 € za 3. mesto).

Fotografski natečaj za mlade

Na fotografskem natečaju v kategoriji MLADI lahko avtorji v starosti od 12 do 18 let sodelujejo z največ tremi fotografijami v črno-beli ali barvni tehniki.

Vse prispele fotografije bodo anonimizirane. Med prispelimi fotografijami, ki bodo ustrezale vsem pogojem razpisa, bo strokovna komisija izbrala 3 najboljše, ki bodo nagrajene s praktičnimi nagradami.

Sodelujoči v obeh starostnih kategorijah lahko oddajo fotografije v digitalni obliki (jpg), pri čemer je lahko velikost posamezne fotografije največ 5 MB in daljša stranica fotografije med 2000 in 3500 pxl.

Vsaka fotografija mora biti naslovljena, vsebovati mora ime in priimek avtorja ter datum in kraj nastanka.

Prijavnico in fotografije pa je potrebno poslati najpozneje do 15. aprila na elektronski naslov: lidija@obcina-crensovci.si. Začetek natečaja je 31. marec 2022.

Sodelujoči avtorji obeh kategorij soglašajo z obdelavo osebnih podatkov za potrebe natečaja v skladu z varstvom osebnih podatkov. Fotografije postanejo s sodelovanjem na natečaju trajna last Občine Črenšovci in jih lahko le-ta uporablja za namene lastne promocije.

Izbrane fotografije obeh kategorij bodo razstavili v prostorih sejne sobe Občine Črenšovci. Vsi nagrajenci bodo osebno povabljeni na otvoritev razstave, na kateri jim bodo predane nagrade.

Več informacij v zvezi z razpisanim fotografskim natečajem dobite na telefonski številki 02-573-57-51 ali na elektronskem naslovu lidija@obcina-crensovci.si.

Foto: arhiv Pomurec.com

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      09.04.2022 ob 16:15 proklete gost

      pizde novinarske, kaj brišete komentarje, ne objavljajte, pa bo v red. In temu pravite deokracija, ali vam pa politiki narekujejo, kaj brisat.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.