https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Na slavnostni akademiji festivala IZUM podelili priznanja in plakete

Murska Sobota, 07.04.2022 ob 13:30  

V dvorani v Maximusu v Murski Soboti je potekala slavnostna akademija Festivala inovativnosti, znanosti in ustvarjalnosti mladih - IZUM ter ob 30. letnici mladinske raziskovalne dejavnosti v Pomurju.

Regionalni center Zveze za tehnično kulturo Slovenije je že vrsto let vpet v dogajanje na področju tehnike, raziskovanja in tekmovanj tako v lokalnem kot nacionalnem prostoru. Pokriva območje Pomurja, vseh 27 pomurskih občin.

Na slavnostni akademiji so zbrane uvodoma pozdravili in nagovoril predsednik ZOTKS, pom. akad. prof. dr. Mitja Slavinec, predstavnica Mestne občine Murska Sobota Nada Cvetko Török in Jožef Školč, glavni tajnik ZOTKS. Slavnostni govornik je bil Zvonko Kustec, ravnatelj Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer. 

Državno tekmovanje iz logike

Podelili so srebrna in zlata priznanja najuspešnejšim na državnem tekmovanju iz logike. Zlato priznanje so prejeli Aljaž Bratkovič Odar iz DOŠ Lendava, Pia Klun iz OŠ Gornja Radgona, Sašo Mörec iz OŠ I M. Sobota, Emilija Šebök iz OŠ II M. Sobota, Tine Šalamon iz OŠ III M. Sobota, Nejc Škaper iz OŠ Sveti Jurij in Filip Zver iz Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer. 

Naj raziskovalna šola

Med manjšimi šolami so naziv naj osnovne šole prejle OŠ Šalovci, OŠ Bakovci, OŠ F. Prešerna Črenšovci, OŠ Sveti Jurij, OŠ Turnišče ter Osnovna šola in vrtec Apače. Prvouvrščena naj raziskovalna šola je postala Osnovna šola Cankova.

Naziv raziskovalne šole med večjimi šolami so prejele Dvojezična osnovna šola I Lendava, OŠ I M. Sobota, OŠ II. M. Sobota in OŠ III M. Sobota. Naj raziskovalna šola je postala Osnovna šola Puconci.

V kategoriji srednjih šol sta priznanje prejeli Srednja zdravstvena šola M. Sobota in Gimnazija M. Sobota. Prvouvrščena, naj raziskovalna srednja šola je bila Gimnazija Franca Miklošiča Ljutomer.

Plakete RC ZOTKS

Plaketo za aktivno in uspešno sodelovanje ter strokovno in pedagoško delo na področju mladinskega raziskovalnega dela je prejela Barbara Senekovič iz Srednje šole za gostinstvo in turizem Radenci. Plaketo za aktivno in uspešno sodelovanje ter strokovno in pedagoško delo na področju tekmovanj iz znanja sta prejela Jelka Pal iz OŠ Franceta Prešerna Črenšovci in Simona Prša iz OŠ III M. Sobota. Plaketo za aktivno in uspešno sodelovanje ter strokovno in pedagoško delo na področju mladinskega raziskovalnega dela in tekmovanj iz znanja so prejele Jasna Vogrinec iz Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer, Gyöngyike Kranjec iz DOŠ Prosenjakovci in Marjana Kočar iz OŠ Kobilje.

Plakete naj mentor ZOTKS 2021

Plaketo naj mentor 2021 za mladinske raziskovalne dejavnosti je prejela Anita Fartek iz OŠ Sveti Jurij. Naj mentor na področju tehnike je postal Davorin Žižek iz OŠ Gornja Radgona. Dr. Marija Meznarič iz Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer je prejela naziv naj mentorice tekmovanj iz znanja.

Častni znak ZOTKS je pripadel Miranu Podojsteršku iz OŠ III Murska Sobota. 

Prireditev so z glasbenim vložkom obogatele dijakinje iz Gimnazije Murska Sobota.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      07.04.2022 ob 15:05 gost

      Samo eni in isti gnoji vse za volitve potem pa ko vas jebe. Janši se že vse mejša ka njemi ne kaže dobru. Vse svoje pittbul je pa poslal na ljudi keri mu mešajo štrene. Inštitut 8 marec mu je trn v peti kroga si niti z krampun nemre vo skopati.

      4 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        07.04.2022 ob 19:40 gost

        JANŠA JE GOSPOD !!!!!!!! on NE hodi okrog kak levojaje lažnive podgane !!!! On je zmagal že takrat ko je prišel na svet !! Vsi levojajarji lažljivi mu niso niti do narta !!!

        4 2 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      07.04.2022 ob 17:05 Magyar Bacsi gost

      Evo mastnolasega, opa fosil školjček in neki 200 literski sod.

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.