https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Na Razkrižju potekal dobrodelni koncert

10.04.2022 ob 14:40  

Minuli vikend je v Domu kulture Razkrižje potekal dobrodelni koncert na katerem so zbirali denar za pomoč Jožetu Kontrecu, ki mu je marca letos do tal pogorela nedavno obnovljena hiša.

Skupina Langa se je v preteklosti vedno z veseljem odzvala povabilu na različne dobrodelne prireditve. Sedaj pomoč potrebuje njihov član Jože Kontrec. Na pobudo Jožeta in v sodelovanju z Občino Razkrižje so se na TIC Razkrižje odločili, da organizirajo dobrodelni koncert.

Župan Občine Razkrižje Stanko Ivanušič je obiskovalcem, skozi video projekcijo predstavil nekaj fotografij iz arhiva o nastopih Lange v občini Razkrižje v preteklosti, potek obnove hiše, izgled obnovljene hiše, v katerem je bil tudi urejen prostor z razstavljenimi instrumenti in v katerem je imela vaje tudi razkriška tamburaška skupina, nato požar in pogorišče,... Obiskovalci so tako bili priča ganljivemu prikazu, kako lahko človek v trenutku ostane brez vsega.

Številni obiskovalci so s svojo navzočnostjo pokazali, da solidarnost med ljudmi še živi. Tudi glasbeniki so pokazali, da se med seboj znajo povezati in tokrat so priskočili na pomoč po velikem požaru, ko je njihovemu prijatelju Jožetu Kontrecu, do tal zgorela komaj obnovljena stara hiša na Razkrižju 1.

Nastopajoči so prišli vse od Ljubljane do Prekmurja. Program je odlično povezoval Samo Tuš - Korl. Nastopili so: Mišo Kontrec, Nika Zorjan, Klapa Skala, Ansambel Namig, Gorazd Ademovič, Uri in Saša, Folklorna skupina Beltinci, Medžimurski dečki, Fredi Miler, Drago Jošar, Pištek, Lotmerški tamburaši, Tamburaška skupina DU Ljutomer Bisernica, Barbara Prelog, violinistka in pevka Mirjam Mah Pintarič, Elena Hudin na koncu pa je nastopila še skupina Langa.

Kdor želi pomagati pri obnovi pogorele hiše, pa še vedno lahko svoj prispevek nakaže na račun odprt pri Rdečem križu Slovenija, Območno združenje Ljutomer: Rdeči križ Slovenije - Območno združenje Ljutomer, številka računa: SI56 03173-1000925555, sklic: 00 7600-22-1, koda namena: CHAR, pripis: pomoč družini Kontrec.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

Vir in foto: Tadeja Ivanušič

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.