https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Mestni svetniki razpravljali o dežurstvu zobozdravstvene ambulante

08.04.2022 ob 6:00  

Mestni svet Mestne občine Murska Sobota se je v četrtek, 6. aprila 2022, sestal na 25. redni seji, na kateri so posebno pozornost namenili predlogu Odloka o ustanovitvi javnega zavoda Zdravstveni dom Murska Sobota, še posebej o dežurstvu zobozdravstvene ambulante.


Dežurstvo zobozdravstvene službe

Soboški svetniki so na tokratni seji v drugi obravnavi potrdili predlog Odloka o ustanovitvi javnega zavoda Zdravstveni dom Murska Sobota. Ustanovitveni akt je bilo namreč potrebno uskladiti z veljavno zakonodajo. Pomembna točka obravnave odloka pa je bila znova dežurstvo zobozdravstvenih ambulant.

Mestni svetniki so ob sprejetju odloka v prvi obravnavi na 24. redni seji podali nekaj sprememb in dopolnitev odloka. Med najvidnejšimi je bila zahteva, da se med dejavnosti zavoda doda »neprekinjena nujna zdravstvena dejavnost z zagotavljanjem dežurne zobozdravstvene službe«. Ta predlog pa je bil le delno upoštevan, saj je bilo v predlog odloka dodano, da javni zavod lahko opravlja to dejavnost, če ima za to zagotovljena sredstva.

Svetniška skupina SDS je skupaj z ostalimi svetniki zato na predlog odloka podala amadma, s katerim se odstrani del člena, ki pravi »če so za to zagotovljena sredstva«. Svetniki so o amandmaju glasovali in ga podprli, zadnja alineja med dejavnostmi zavoda se tako glasi »neprekinjeno nujno zobozdravstveno dejavnost z zagotavljanjem dežurne zobozdravstvene službe«.

Pomanjkanje zobozdravstvenega dežurstva je sicer problematika celotnega Pomurja, ne le občin ustanoviteljic ZD Murska Sobota. Se pa dežurstvo zobne ambulante v ZD Murska Sobota med vikendi in prazniki že izvaja a le za štiri ure, med 8. in 12. uro.

Med dejavnosti RIS Dvorca Rakičan dodan turizem

Odločali so tudi o Odloku o spremembah in dopolnitvah Odloka o preoblikovanju zavoda RIS, Raziskovalno izobraževalno središče Dvorec Rakičan v javni zavod Raziskovalno izobraževalno središče Dvorec Rakičan. S predlogom, ki so ga potrdili, se med dejavnosti zavoda doda spodbujanja razvoja turizma v občini in regiji.

Veliko dejavnosti RIS Dvorca Rakičen je bilo sicer že doslej usmerjeno v dejavnosti spodbujanja turizma, saj imajo turistično informativno pisarno, nastopajo na turističnih sejmih in organizirajo turistične pakete.

Na tokratni seji, ki je imela kar dvanajst točk, so svetniki med drugim razpravljali še o ureditvi delovanja CEROP-a, zaključnem računu proračuna za leto 2021 ter o olajšavah in subvencijah za starše otrok, ki obiskujejo zasebni Waldorfski vrtec. Več o tem drugič.

    Fotogalerija