https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Soboška bolnišnica uspešno opravila zunanjo kontrolno presojo

09.04.2022 ob 6:05  

V murskosoboški bolnišnici je 6. in 7. aprila potekala kontrolna zunanja presoja po mednarodnem akreditacijskem standardu AACI (American Accreditation Commission International) in standardu ISO 9001:2015. Prve splošne ocene presojevalcev so bile zelo dobre, pisno poročilo presoje pa bodo prejeli v prihodnjih dneh, so sporočili iz Splošne bolnišnice Murska Sobota.

Štirje zunanji presojevalci so presojali delovanje bolnišnice na področju kliničnega okolja oziroma oskrbe pacientov, fizičnega okolja in sistema vodenja kakovosti.

Najprej so pregledali ali so bila odpravljena neskladja iz predhodne presoje, potem pa kakšno je sedanje delovanje bolnišnice z vidika kakovosti in varnosti v različnih dejavnostih, oddelkih in službah. V skladu z načrtom presoje so obiskali oddelke in službe in se seznanili s procesi v bolnišnici ter opravili razgovore z zaposlenimi in pacienti. Proučili so zapise, politike, postopke in ukrepe iz prejšnjih presoj.

Prva splošna ocena presojevalcev je bila zelo dobra, na zaključnem sestanku so izrazili napredek in zadovoljstvo z zavzetostjo zaposlenih na področju izboljševanja kakovosti in varnosti v bolnišnici, podana so bile le manjša neskladja.

Pisno poročilo presoje bodo v bolnišnici prejeli v naslednjih dneh. Temu bo sledil akcijski načrt z ukrepi za odpravljanja neskladij na področju kakovosti in varnosti.

Zunanja presoja zdravstvenih zavodov je postopek, ko zunanja institucija oceni in presodi, ali zdravstveni zavod izpolnjuje vnaprej pripravljene in objavljene standarde kakovosti. Cilji zunanje presoje so: ocena kakovosti in varnosti zdravstvene oskrbe; ocena sposobnosti zdravstvenega zavoda, da nenehno izboljšuje oskrbo bolnikov; izdajanje priznanj zdravstvenim zavodom; spodbujanje za možne izboljšave z jasnimi priporočili.

Letošnja presoja je bila v murskosoboški bolnišnici že trinajsta zapored. Vsakokrat predstavlja nov izziv sprejemanja nepristranskih ugotovitev in izvajanja postopkov odpravljanja neskladnosti v smislu zagotavljanja vse višje kakovosti in varnosti zdravstvenih storitev, so še zapisali v bolnišnici.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      09.04.2022 ob 8:04 gost

      Včeraj je Lendavo obiskal največji pijanec vlade in obenem minister za kolturo. Vaško Simoniti splon ni vedel kje se nahaja kajti z besedami da Neve Madžarsko je prepustil nagovor samemu Madžar občinskemu oligarhu Madžar. Minister za kolturo Neve da je še Lendava zaenkrat v Sloveniji in ni potrebno vedeti Madžarsko.

      6 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      09.04.2022 ob 8:05 gost

      Mora biti ocena biti dobra saj pa so dobivali bajne dodatke in vsestranske pomoči za nič dela.

      9 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      09.04.2022 ob 9:11 SO PIJTALI PACIENTE ?? gost

      Pa je ta presoja pijtala recimo paciente za mnenje, kje pa prišli, so sem na pogostitev in nič drugo. Jebem vam takšno presojo vtaknite si jo nekam in lahko vas je sram, da hvalite sami sebe. Namesto da bi med svojimi kadrom očistili posameznike, ki z svojim obnašanjem in malomarnim delom ne spadajo v bolnišnico, v KZ lepo piše kaj pomeni povzročitev smrti iz malomarnosti in kakšna je kazen, če bi Slovenija bila pravna država.

      11 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      09.04.2022 ob 16:24 Gajdar gost

      Sam kot pacient ugotavljam, da je Bolnica Rakičan v zadnjih 10 letih, posebej pa še v zadnjih dveh letih naredila velik korak naprej. Poglejte samo Ortopedijo, naši pacienti se že raje operirajo v domači bolnišnici in ne silijo več v Ortopedsko bolnišnico Valdoltra. Opažam, pa tudi paciente iz Ljubljane, ki so si izbrati za diagnostiko in zdravljenje Bolnico Rakičan. Pohvala vsem delavcem in vodstvu. Samo tako naprej!

      8 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.