https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Odločitev Ministrstva za infrastrukturo o podelitvi koncesije ni dokončna

10.04.2022 ob 6:05  

Odločitev Ministrstva za infrastrukturo o podelitvi koncesije za javne linijske avtobusne prevoze za območje pomurske regije ni dokončna, vso na Avtobusnem prometu Murska Sobota zapisali v sporočilu za javnost, ki ga v celoti objavljamo spodaj.

Javnost obveščamo, da odločitev Ministrstva za infrastrukturo o oddaji koncesije za območje Pomurske regije podjetju Arriva še ni pravnomočna. Avtobusni promet Murska Sobota je po odločitvi ministrstva sprožil postopek za revizijo. Menimo namreč, da obstajajo domnevne kršitve v postopku ter nepravilnosti v razpisni dokumentaciji, ki naj bi bila prilagojena za večje ponudnike in ni omogočala poštenega konkuriranja, čeprav je šlo za mednarodni javni razpis.

Pri družbi Avtobusni promet Murska Sobota, d.d., ki med drugim izvaja linijske avtobusne prevoze v Pomurju, ugotavljamo, da se v zadnjem obdobju v javnosti pojavlja vse več informacij, povezanih z državnim razpisom za podelitev koncesije za izvajanje gospodarske javne službe avtobusni linijski prevoz, vendar ne držijo popolnoma oziroma niso resnične.

Dejstvo je, da je prevoznik Arriva, d.o.o., oddal najcenejšo ponudbo za opravljanje prevozov za Pomursko regijo. Ponudil je 1,80 evra za prevoženi kilometer. Pri tem je bila ponujena cena Arrive za vsa druga območja po državi - z izjemo Obalno-kraškega - enotna, in sicer 1,95 evra za kilometer. Ponujena cena Avtobusnega prometa Murska Sobota je bila za prevoženi kilometer 1,94 evra. Prepričani smo, da je podjetje Arriva ponudilo dumpinško in predatorsko ceno le za območje Pomurja, saj so stroški delovne sile, goriva, amortizacije in drugi stroški po vsej Sloveniji skoraj enaki.

Obenem se nam zdi, da je nastopanje podjetja Arriva na trgu in v medijih, kot da je postopek oddaje javnega naročila že končan, skrajno neprimeren. Poteza Arrive, da objavlja prosta delovna mesta za lokalno delo in neposredno nagovarja delavce Avtobusnega prometa Murska Sobota k zaposlitvi pri njih, preden je postopek podelitve javnega naročila za opravljanje linijskih avtobusnih prevozov končan, in to kljub vsem pomanjkljivostim in neustreznosti njihove ponudbe, je po našem mnenju le del nepoštene poslovne taktike in je skrajno neprimeren. Zato bomo uporabili vsa pravna sredstva, s katerimi bomo zaščitili obstoj našega podjetja in naše delavce.

Če bi odločitev Ministrstva za infrastrukturo obveljala, bi to pomenilo zmanjšanje obsega dela za Avtobusni promet Murska Sobota in v najslabšem scenariju tudi prenehanje opravljanja dejavnosti avtobusne postaje v Murski Soboti, ki je v lasti Avtobusnega prometa Murska Sobota. Posledično pa to tudi pomeni, da tudi Arriva ne bo mogla več ustavljati svojih avtobusov na naši postaji v Murski Soboti.

Uprava družbe Avtobusni promet Murska Sobota

Foto: arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      10.04.2022 ob 7:59 gost

      Vlada bo pred volitvami prodala še svojo mater samo da ustreže svojim prijateljem oligarhom, tajkunom, lobistom z kerim igrajo golf, se vozijo z njihovimi jahtami dopustujejo v njihovih vilah itd.

      8 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      10.04.2022 ob 8:17 resnica boli gost

      Firmo so sprivatizejrali, zdaj so zgübili delo in nevola ka so svoje peneze potlačili v blato. Lidge nika ne gibijmo, vozo de nas pač drüjgi prevoznik. Pa ešče falejši je za državo. Kovač pa Maučec žepke nedo pune. In praf je tak.

      18 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      10.04.2022 ob 9:01 gost

      Pa ne že spet ti avtobusi.

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      10.04.2022 ob 9:35 gost

      Ti si pa iz legla NORCEV.Dokazuješ.

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      10.04.2022 ob 11:29 GOST gost

      KA SE GOR PROSIJO POSTAJO MAJO KAK ŠTALO DA BI DRUGI POSEGNOLI NOTER PA JOJČEJO ČI PITAŠ ZA VOZNI RED TE POŠLE K TABLI NAJ SE ZAMISLIJO POTNIK JE GOSPOD ČI PLAČA

      11 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      10.04.2022 ob 12:21 gost

      Arriva bravo čas je,da se tudi v prekmurju stvari uredijo.Apms pa adijo en direktor menje in oni,ki v pisarnah počivajo,za velik denar med tem ko vozniki opravljajo delo z zelo visoko odgovornostjo.

      13 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      10.04.2022 ob 19:55 gost gost

      KAK SAM SLIŠAL,BAJE VOZNIJKE V AP ocenjujejo,žalostno

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        10.04.2022 ob 22:16 gost

        Pa takšni ocenjujejo ka sami ne vedo kaj je prav,,se slinijo,, zajebavajo vozno osebje,,žalostno,,, butci!!

        1 1 Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      10.04.2022 ob 22:21 Gost gost

      Saj so pa potlačili delavski,, voznikov,, denar seb v žep,, za kolk pa so kupli celotno firmo,,a si upa kater rečti po resnici,,, , ,,katastrofa za vse, ki so pokradli denar APMS..

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        10.04.2022 ob 20:28 gost

        Odločitev Ministrstva za infrastrukturo o podelitvi koncesije ni dokončna, zato bomo konec meseca menjali ministra !

        1 2 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.