https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Preverite, kam se lahko odpravite za podaljšan velikonočni konec tedna

14.04.2022 ob 17:30  

Ta konec tedna bo v Pomurju pestro. Zvrstili se bodo številni dogodki in prireditve. Za vas smo jih nekaj zbrali in izpostavili kam se lahko odpravite.

PETEK, 15. april

Petkov poetični večer: Cvetka Bevc

Z uveljavljeno pisateljico, pesnico, scenaristko, glasbenico Cvetko Bevc, ki živi in dela v Murski Soboti, bo Nika Škof v petek ob 18. uri v prostorih Muzeja Špital v Gornji Radgoni, govorila o poeziji in njeni vlogi v svetu, ki je usmerjen k storilnosti. O poeziji, ki vabi k čustvovanju ter opozarja na človeške zgodbe.

Filmski večer s poslušalnico

V petek ob 19. uri vas Mladinski center Gornja Radgona vabi na filmski večer s poslušalnico. Predvajan bo dokumentarni biografski film Odpotovanje (2020, režija Petra Seliškar), ki nas usmeri v globino in začetke slovenskega kantavtorstva izjemnega kitarista in pesnika Tomaža Pengova. Po filmu sledi poslušalnica Kantavtorji. Vstop prost.

Literarni večer Splet besed: Robert Titan - Felix

MIKK Murska Sobota vabi v petek ob 19. uri v MIKK-ov klubski prostor na literarni večer Splet besed: Robert Titan - Felix. Na literarnem večeru Splet besed, ki ga skupaj pripravljata MIKK Murska Sobota ter pisateljica in urednica Lučka Zorko, bodo spregovorili širše o književnosti. Vstop je prost.

SOBOTA, 16. april

Otvoritev Zipline Vinarium

V soboto, ob 10. uri, se lahko pridružite svečani otvoritvi Zipline Vinariuma, nove pridobitve ob najvišjem razglednem stolpu v Sloveniji. Na področju mehkega adrenalinskega turizma Zipline Vinarium predstavlja novost v slovenskem prostoru, saj sta z začetne točke v neposredni bližini Piramide v Lendavskih goricah in do končne točke v bližini razglednega stolpa Vinarium Lendava speljani dve vzporedni jeklenici. 

7. delavnica "Moja kuhinja - iz spomladanskih sestavin"

V soboto, ob 14. uri, ste vabljeni na 7. delavnico »Moja kuhinja – iz spomladanskih sestavin: čemaž, regrat, šparglji, koprive«. Dogodek bo potekal v prostorih Zaposlitveno-izobraževalnega centra Beltinci. Delavnico bo izvajala ekipa Nikine Prijazne vasi. Na praktičen in teoretičen način bodo dekleta predstavile in udeležence naučile kako si lahko sami pripravimo zdrave in okusne jedi iz sezonskih sestavin, ki jih najdemo vsepovsod okrog nas. Vsak udeleženec bo deležen malice in veliko novega znanja. Potrebna je predhodne prijava. 

Dobrodelnih 300 za nasmeh - Društvo Dahavski pingvini

V soboto, z začetkom ob 9. uri, društvo prireja celodnevno Dobrodelno prireditev Dahavskih pingvinov Dobrodelnih 300 za nasmeh. Denarni izkupiček bodo namenili socialno šibkim družinam v Prekmurju. Generalni sponzor dobrodelne prireditve je Avtohiša Meško. Prireditev bo potekala na ploščadi ribiškega doma Ribiške družine Murska Sobota. Miran Solar bo prekolesaril 300 km za dobrodelne namene. Za pijačo bo poskrbljeno. Ob 14. uri bodo izvedli tudi skupinski skok v Kamenšnico.  

Velikonočna diskoteka v MIKK-u

MIKK Murska Sobota vabi na zabavo to soboto v klubski prostor ob 22. uri. Vstopnina je 5 evrov. Vstopnice so na voljo v predprodaji od 8. do 15. aprila v MIKKovi kavarni, število le teh pa je omejeno. Na MIKKovi velikonočni diskoteki se bo vrtelo, plesalo in norelo na hite iz različnih glasbenih obdobij in žanrov, za vse to pa bo poskrbel DJ GT OBLIVIOUS.

Velikonočni party z Zlato Žilo

Na Car wash caffe teraso v Ljutomeru se v soboto vrača skupina "ZLATA ŽILA". Vabijo vas, da se jim pridružite na terasi ob 20. uri. Vstop je prost.  

PONEDELJEK, 18. april

Dan odprtih vrat - Konjeniški center dvorec Rakičan

Na velikonočni ponedeljek konjeniški center odpira vrata vsem, ki jih zanimajo konji, jahanje in druge dejavnosti kluba. Program bo potekal med 15. in 18. uro in vsebuje: sprejem otrok in predstavitev konjeniškega centra, predstavitev jahalne šole, jahanje za otroke, čiščenje in friziranje konj, predstavitev vprege in vožnja s kočijo, možnost vpisa v jahalno šolo, različne delavnice ter zabavo. 

14. Velikonočni spust po Muri

Društvo čolnarjev Dokležovje v sodelovanju z Murskimi čolnarji ponovno prireja velikonočni spust po Muri in otvoritev sezone čolnarjev v ponedeljek s startom ob 13. uri na Petanjcih, trasa bo potekala od petanjskega mostu do Otoka ljubezni v Ižakovcih. Na spust se je potrebno obvezno predhodno prijaviti. V primeru dežja oziroma slabega vremena se spust prestavi na 24. april. 

Kasaške dirke v Ljutomeru

Kasaška zveza Slovenije bo tokratno sezono otvorila v središču Prlekije z veliko velikonočno dirko na Hipodromu Ljutomer ob 14. uri.

Za objavo dogodkov nas lahko kontaktirate na urednistvo@pomurec.com.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      14.04.2022 ob 19:38 gost

      Gnoji vladni odpirajo po tekočem traku neke urade keri nimajo prav nobenega pravega namena. Samo da zaposlujejo svoje prijatelje znance z oznako desni pedri. Odprli so jih že toliko da niti sami nevejo koliko. Itak pa vse plača glupi narod kot pravi Janez Janša . In njegovi verni hlapci Počivausek, Pivec, Horvat Joužek, Tunin, Hojs, Podobnik, Kangler, Jelinčič, itd.

      5 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        15.04.2022 ob 8:04 gost

        Levi nikoli pred volitvami niso nič odpirali, ker niso nič delali in denar zmetali mehkim projektom. Ja mehko pa težko kam daleč vržeš!

        3 3 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      14.04.2022 ob 19:46 gost

      Ja vse te agencije so nezakonito ustanovljene. Zato se porablja denar davkoplačevalcev. Oni hitijo z temi nezakonitostmi zato da oropajo Slovence še bolj kot so nas že pokradli. Vlada pa mora poplačati tisto kar so pred dvema letoma obljubili vsem keri so izdali svoje volilce in prodali stranke samemu hudiču Janezu Janši da je lahko sestavil vlado. In to so Počivausek SMC, Aleksandra Pivec DeSUS, Jelinčič SNS, in nova Slovenija Tunin in Jocu Horvat ker se iz vsakij gred v Prekmurju vo smiji kak če bi Slovenija bila njegova.

      9 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      15.04.2022 ob 9:12 gost gost

      Totalen bedak si ti zadnji, pa še par vas je brez mozga.

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      15.04.2022 ob 9:39 gost

      praznik, veliki praznik prihaja, umirite se malo, prisluhnite bližnjemu in odprite svoja srca.....aja levi nemaju src.....in pameti tudi ne, zato eni pišejo take blesarije po ten portali

      6 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      15.04.2022 ob 9:39 gost

      praznik, veliki praznik prihaja, umirite se malo, prisluhnite bližnjemu in odprite svoja srca.....aja levi nemaju src.....in pameti tudi ne, zato eni pišejo take blesarije po ten portali

      5 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      15.04.2022 ob 19:33 LisaBall gost

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.