https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Prekmurka postala namestnica direktorja Urada Vlade Republike Slovenije za demografijo

12.04.2022 ob 16:00  

Danes je v Mariboru potekala otvoritev Urada Vlade RS za demografijo. Urad sta otvorila predsednik Vlade Republike Slovenije Janez Janša in direktor urada mag. Danilo Lončarič.


Urad vlade za demografijo je bil ustanovljen z namenom spodbujanja, koordiniranja in usmerjanja aktivnosti demografskega preporoda Slovenije.

Novi izzivi

"Pride čas, ko moraš novim življenjskim izzivom preprosto reči DA.  začetkom tega meseca sem svojo pisarno na Gregorčičevi v Ljubljani zamenjala s pisarno na Trgu Leona Štuklja v Mariboru. Svojo novo delo, namestnice direktorja Urada Vlade RS za demografijo, štejem kot priznanje mojemu dosedanjemu delu na področju medgeneracijskega sodelovanja, aktivnega staranja in dostojne starosti ter na področju decentralizacije in enakomernega razvoja vseh delov države. Hkrati pa kot veliko odgovornost pri delu na enem najbolj ključnih in zahtevnih področij naše družbe v naslednjih letih. Veselim se vseh izzivov, ki so pred mano in sodelovanja s posamezniki in organizacijami, ki postavljajo človekovo dostojanstvo in blaginjo v vseh življenjskih obdobjih v središče svojega dela," je na družbenem omrežju Facebook zapisala Jasmina Opec Vöröš, namestnica direktorja Urad Vlade Republike Slovenije za demografijo.

 

Dodatek prejele tudi velike družine

"V tem mandatu smo uvedli 500 evrov dodatka ob rojstvu otroka, brezplačni vrtec za drugega in tretjega otroka, med epidemijo so dodatek prejele tudi velike družine. To je šele začetek. V zadnjih dveh letih smo zagnali investicije v vrtce, šole in domove za starejše. Odgovarjamo na potrebe vseh generacij. V Sloveniji je v teku preko 2000 projektov," je ob otvoritvi povedal Janša.

* Foto: Fb Jasmina Opec Vöröš

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      12.04.2022 ob 16:40 GOST gost

      ČESTITKE KAKŠNEN URAD ODPREJTI TUDI V SOBOTI KA V LJUBLJANI NEGA VEČ MESTA ZA PISARNE

      9 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. Za komentiranje se morate prijaviti!

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.