https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Medalje za hrabrost in požrtvovalnost podelili tudi posameznikom iz Pomurja

14.04.2022 ob 6:05  

Za hrabro in požrtvovalno delo, pomoč ob reševanju življenj in prijetje storilcev kaznivih dejanj, s katerimi so izkazali svoj pogum in požrtvovalnost, so 82 posameznikom, od tega 19 občanom na Policijski akademiji v Tacnu podelili medalje policije za hrabrost in požrtvovalnost, med njimi so tudi posamezniki iz Pomurja.

Generalni direktor policije dr. Anton Olaj je prejemnikom, ki so se v 45 nevarnih, nepredvidljivih in napetih situacijah izkazali s svojimi dejanji, ki so pomagali in reševali dragocena človeška življenja, iskreno čestital in se jim zahvalil za njihov prispevek k varnosti državljanov.

Kot je v uvodu dejal generalni direktor policije, so okoliščine v skoraj vseh primerih narekovale takojšnje ukrepanje, in res so se ti posamezniki odzvali brez vsakršnega oklevanja, ne glede na to, ali so usposobljeni policisti ali "le" občani. Šlo je za najrazličnejše primere, od reševanja življenj v prometnih nesrečah in požarih, do iskanja in reševanja pogrešanih oseb in preprečevanja poskusov samomora. Vsi imajo po njegovih besedah en skupni imenovalec in to je bila hitra in zbrana odločitev, ki ji je sledilo pogumno, odločno ukrepanje ob trdnem prepričanju, da se drugače, kot dobro, ne sme iziti, so sporočili z Generalne policijske uprave.

Medalje policije za hrabrost in požrtvovalnost so se podelile policistom in drugim delavcem policije ter fizičnim osebam za izkazano posebno osebno hrabrost in požrtvovalnost pri reševanju ljudi in premoženja ali pri opravljanju varnostnih nalog, ob katerih so bila nevarnosti izpostavljena njihova življenja, so še zapisali. 

Prejemniki medalje policije za požrtvovalnost v Pomurju

Policista Damjan Gjergjek in Romana Vouri (PP Murska Sobota), ker sta se 16. novembra 2021 odzvala na obvestilo operativno-komunikacijskega centra in uspešno oživila osebo, ki si je želela z obešanjem vzeti življenje.

Policisti Nataša Friškič, Dejan Kardoš, Slavko Sever in Simona Zadravec (PP Lendava), ker so se 26. avgusta 2021 na kraju prometne nesreče skozi gost dim približali gorečemu vozilu, ob katerem je v rečni strugi ležal poškodovan voznik, in ga s skupnimi močmi rešili.

Policist Milan Dajč (EVSP PU Murska Sobota), ker je 28. aprila 2021 s službenim psom vztrajal pri iskanju na težko prehodnem terenu, še pravočasno našel pogrešanega moškega in mu preprečil, da bi izkrvavel zaradi samopoškodb.

Prejemnika medalje policije za hrabrost v Pomurju

Policist Kristjan Pintarič (PP Gornja Radgona), ker je 11. julija 2021 v prostem času iz reke požrtvovalno rešil žensko, ki je želela storiti samomor.

Policist Danijel Bencak (EVSP Murska Sobota, PU Murska Sobota), ker je 6. julija 2021 skupaj s sodelavci v deroči reki našel pogrešano osebo, brez pomisleka skočil v vodo, jo izvlekel na breg in jo do prihoda reševalcev in gasilcev ohranjal pri zavesti.

Več fotografij v spodnji galeriji...

Foto: Generalna policijska uprava

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      14.04.2022 ob 8:06 GOST gost

      KA SE GOR PROSIŠ ŠALABAJZER ŠE BOLE BI JIH MOGLI SI EDEN ON TISTIH KI IMAJO ČAS POHAJKOVATI PA ČAKATI SOCIALNO MI PA DELAMO ZA VAS BANDA VSE ČESTITKE JUNAKOM ZASLUŽIJO SI POHVALO

      9 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      14.04.2022 ob 8:59 gost

      Čestitke fantom in puncam. Toti protestniki pa sama žalost, socialci pa čefuri in kdo bo to podpiral, zato policajem vse pohvale!

      7 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      14.04.2022 ob 13:59 Nemanja Milovič gost

      Aligator Hujskač v elementu in se je spet ukozil. Drislonja.....

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.