https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Dvojezična šola Lendava bo dobila nove prostore

14.04.2022 ob 8:10  

Pomurska madžarska samoupravna narodna skupnosti (PMSNS) in Dvojezična srednja šola Lendava sta predstavili skupni projekt širitve izobraževalnih programov in izgradnje prostorov za dodatne učilnice.

Ravnateljica Dvojezične srednje šole Lendava Silvija Hajdinjak Prendl je povedala, da bodo za potrebe novih izobraževalnih programov na mestu sedanje šolske terase, ki je velika 250 kvadratnih metrov, zgradili tri učilnice, dva kabineta in manjšo kuhinjo. V njej bodo opravljali prakso tudi dijaki, ki se izobražujejo po programu “Gastronomske in hotelirske storitve.” Pridobitev bo zajemala še 14 tako imenovanih učnih mest z delovnimi postajami, kjer bodo praktično znanje pridobivali bodoči frizerji.

Celotna vrednosti investicije znaša 449.000 evrov. Uresničena bo ob pomoči PMSNS, podpori fundacije madžarske vlade Bethlen Gábor ter Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport Republike Slovenije. Slednje je za uresničitev naložbe zagotovilo 314.000 evrov, je povedal dr. Mitja Slavinec, državni sekretar na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport, Soustanoviteljica Dvojezične srednja šola Lendava je tudi PMSNS. Na pobudo predsednika sveta PMSNS in narodnostnega poslanca Ferenca Horvátha je tako madžarska vlada zagotovila dodatno tretjino potrebnega denarja za izgradnjo prostorov.

Pri tem je Ferenc Hórvath izrazil zadovoljstvo, ker je bilo na področju srednješolskega izobraževanja na dvojezičnem območju v sedanjem mandatu doseženih veliko ciljev, ki bodo prispevali k dvigu izobrazbene stopnje v Pomurju in omogočili mladim boljše zaposlitvene možnosti. Dodajmo še, da bodo gradbena dela potekala v letu 2022, opremljanje prostorov Dvojezične srednje šole pa je predvideno za prihodnje leto.

* Foto: Muravidéki Magyar Önkormányzati Nemzeti Közösség 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      14.04.2022 ob 10:01 gost gost

      Peneze dal sosedov nafudnjenec, te dobro. Indri pa ometi padajo s stropa na nikoni nič, nega penez za obnovo. Tu se pa proseravlejo, beda.

      6 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      14.04.2022 ob 15:28 gost

      Tukaj se bo zdaj desna struja učila madžarski jezik. Ko bodo v opoziciji in bodo imeli več časa. Če so že prodali Prekmurje madžaru orbanu. Se je potrebno izobraziti v program madžarščine.

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        15.04.2022 ob 19:15 gost

        Desna struja ima znanje --govorijo vse svetovne jezike !!!!!!!!! Levojaja gamad pa svinjski---zahrbtni jezik jim gre najbolj od rok---svinje !!!!!!!

        1 1 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      14.04.2022 ob 15:35 Ištvan, daj pijneze gost

      Dijakov čedalje manj, učiteljev čedalje več, sedaj pa še novi prostori? Lud jebe zbunjenoga.

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      14.04.2022 ob 18:02 evnuh gost

      rabijo drek na šibici, ne pa to

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      15.04.2022 ob 19:00 LENDAVČAN gost

      RABIJO ŠE ENO NEUMNO RAVNATELJICO SKUPAJ Z HALASOM

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.