https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Program ozaveščanja in opolnomočenja o srčnem popuščanju med prejemniki prestižne nagrade

18.04.2022 ob 6:05  

Program ozaveščanja in opolnomočenja o srčnem popuščanju iz Pomurja je med prejemniki nagrade Heart Failure Awareness Days 2021 Award Zveze za srčno popuščanje Evropskega kardiološkega združenja.

Partnerji Programa za ozaveščanje in opolnomočenje o srčnem popuščanju, Center za zdravje in razvoj Murska Sobota in Splošna bolnišnica Murska Sobota, smo izjemno ponosni na to, da je bil Program kot primer dobre prakse nagrajen s strani najpomembnejše evropske strokovne organizacije iz tega področja, Zveze za srčno popuščanje (ang. Heart Failure Association), ki deluje v okviru Evropskega kardiološkega združenja (ang. European Society of Cardiology).

Strokovna komisija je v utemeljitvi nagrade izpostavila inovativno ozaveščanje splošne in strokovne javnosti o srčnem popuščanju s kampanjo Nepopustljivo srce, kontinuirano opolnomočenje bolnikov in njihovih neformalnih oskrbovalcev tudi v času epidemije covida-19 ter močno podprtost Programa s strokovnim, raziskovalnim in pedagoškim delom strokovnega partnerja - Splošne bolnišnice Murska Sobota - pod vodstvom doc. dr. Jerneje Farkaš Lainščak.

Foro: SB M. Sobota

Ob prejemu nagrade je prof. dr. Zlatko Fras, dr. med., strokovni direktor Interne klinike Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana in predsednik Združenja kardiologov Slovenije, dejal: »Zelo pomembno je vedeti, da se pri srčnem popuščanju zelo prepletajo akutna in urgentna kardiologija s preventivo. Srčno popuščanje je naraščajoči problem, ki ga bo mogoče obvladovati predvsem z ozaveščanjem, za kar smo tudi prejeli to nagrado. Ljudje moramo biti sposobni čim prej prepoznati problem in se ga obvarovati. Imamo sicer odlična zdravila, vendar se samo na to ne bomo mogli več zanašati.«

Nagrada je bila predana na srečanju nacionalnih predsednikov delovnih skupin oziroma združenj za srčno popuščanje, ki je potekalo 31. marca 2022 v Atenah in preko spleta in je zbralo 32 predsednikov. Nagrada ima poleg prestižnega in strokovnega pomena tudi finančno nagrado v višini 2000 evrov, ki bo preko Združenja kardiologov Slovenije namenjena nadaljnjim aktivnostim opolnomočenja bolnikov in ozaveščanja strokovne in splošne javnosti o srčnem popuščanju.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      18.04.2022 ob 8:12 gost

      Pa kaj to vij resno mislite z temi debili debelimi na tem sobuskem jezeru. Kjer ne dovolite pisati. Halo kaj se grejo debili samo sami sebe promovirajo samo zato njim gre. Res bolano.

      7 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        18.04.2022 ob 11:34 123 gost

        Budalo, ta komentar nima nobene zveze z soboškim jezerom, in to je komentar janševih polpismenih privržencev

        2 5 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      18.04.2022 ob 8:18 gost

      Vse dogotke keri so samo za promocijo samega sebe bi morali ignorirati. Isto kot stranke kere so prodale svoje stranke in izdale svoje volilce zdaj pa kandidirajo drugje. To so stranka nša dežela Aleksandra Pivec kera je prodala desue hudiču, stranka povežimo Slovenijo počivaušek keri je prodal stranko SMC hudiču.. Taki ljudje nebi smeli več kandidirati keri prodajajo stranke in izdajo svoje volilce.

      10 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      18.04.2022 ob 11:44 Čergoli gost

      Janševiki

      5 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      18.04.2022 ob 16:51 Čergoli gost

      Ko janševik zanemarja stroko s politiko.

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      18.04.2022 ob 18:40 Janko Koruptivnik gost

      A ta dva primerka Prekmurca sta pa politična povzpetnika?????

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.