https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V Ljutomeru opravili rez potomke najstarejše trte na svetu

20.04.2022 ob 10:15  

Na velikonočni ponedeljek je na Ljutomerskem hipodromu v sklopu kasaških dirk potekala rez potomke najstarejše trte na svetu. Trta na hipodromu simbolno raste med Ljutomersko-Ormoškimi in Radgonsko-Kapelskimi goricami od koder izhajajo ena najboljših vin.

Pri ljutomerskem hipodromu že tretje leto raste potomka najstarejše trte na svetu, modra kavčina ali žametna črnina z mariborskega Lenta. Tam so jo posadili na velikonočni ponedeljek, 22. aprila 2019, ko so potekale tradicionalne kasaške dirke. 

! 

Z dogodkom so takrat proslavili 145 let uspešne reje ljutomerskega kasača in prirejanja kasaških dirk. Po dveh letih premora pa so tokrat ponovno potekale kasaške dirke na velikonočni ponedeljek. Visok jubilej, 148-letnico od prvih prirejenih kasaških dirk, so tako letos ponovno slavnostno obeležili z rezjo v sklopu kasaških dirk.

Rez je opravil dolgoletni predsednik Kasaškega kluba Ljutomer, mag. Janez Slavič. Družbo mu je delal nov predsednik kluba Branko Kristl, ki je tudi gospodar trte ter tri vinske kraljice, Vinska kraljica Ljutomera, Martina XX, Tina Pregrad, Vinska kraljica DV Mala Nedelja, Martina XI, Nuša Novak in 12. Vinska kraljica Radgonsko-kapelskih goric, Taja Zupan. Janezu Slaviču, ki je ob tem ponovno poudaril povezanost rejcev kasaških konj z vinogradništvom in vinsko trto, so ob tem podelili naziv častnega člana kluba.

Nekaj besed je v imenu vinskih kraljic spregovorila ljutomerska vinska kraljica, v imenu Občine Ljutomer pa je prisotne nagovoril podžupan, Niko Miholič. Za glasbeno spremljavo je poskrbel ljutomerski pihalni orkester.

Več fotografij v spodnji galeriji…

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      20.04.2022 ob 10:28 Magyar Bacsi gost

      Budalaštine!!!!

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      20.04.2022 ob 10:40 gost

      Trto je rezal starejši kot je trta.

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      20.04.2022 ob 18:36 gost

      Čestitke vinskim kraljicam !!!!!!!!

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.