https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Podgoršek odstopil s položaja po aferi s plačilom nastanitev v Bohinju

20.04.2022 ob 10:00  

Minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Jože Podgoršek je po aferi s plačilom nastanitve v Bohinju odstopil s položaja. Kot je dejal danes v izjavi, odstopa zaradi prepozno plačanega računa, s tem pa sprejema odgovornost za to dejanje. "To je dejstvo in ga obžalujem," je zatrdil v izjavi.

Podgoršek se je za odstop odločil zaradi težave s pojasnjevanjem, kdo je plačal njegovo nastanitev v Bohinju januarja letos. Po besedah predsednika NSi Mateja Tonina Podgorškov odstop kaže na politično kulturo.

Podgoršek je mnenja, da so njegovo "površnost izkoristili tisti, ki so se hoteli s tem okoristiti". Prepričan je, da je s tem, ko ni podlegel pritiskom in se je postavil za gorenjske kmete, postal za nekatere zelo moteč.

"Očitno se nekateri zelo trudijo z izdajanjem in popravljanjem množice računov, da bi me očrnili. V teh dneh sem namreč pridobil različne verzije računov iz hotela, o namenu katerih lahko le ugibam," je poudaril. "Poskus izsiljevanja sem predal kriminalistični policiji, primer že preiskujejo," je še dodal.

Po poročanju medijev Podgoršek po januarskem dopustovanju v hotelu Bohinj ob odhodu ni poravnal računa v višini 800 evrov. V torek so mediji poročali, da je ministrov račun poravnala kmetijska družba KŽK, s katero je kmetijsko ministrstvo že več kot dve leti v sodnem sporu zaradi najetih kmetijskih zemljišč v lasti države. KŽK je bila do nedavnega v lasti kriptomilijonarja Damiana Merlaka, ki je tudi lastnik hotela Bohinj.

Foto: arhiv Pomurec

    Fotogalerija